QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

10 svenska Instagram-konton som får oss att skratta högt

24 mar, 2022 
AvMåBra Redaktionen
Barn som gör och säger komiska saker, hög igenkänning när det gäller mammaliv och föräldraskap eller varför inte de absolut roligaste bostadsannonserna. Vad skrattar du högt till?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vi lever i en värld där vi dagligen matas med information och rapporteringar om vad som händer i samhället. Hemskheter som pandemi, krig, skjutningar och flyktingkris tar stor plats i våra flöden. Då kan det vara väldigt skönt att ha något som livar upp, som får oss att tänka på annat och faktiskt låter hjärnan och tankarna vila.

Här har vi på redaktionen plockat ut de Instagram-konton som får oss att dra på smilbanden, skratta högt av igenkänning – och vilja gömma oss bakom skämskudden. Kanske något för dig att följa?

Se också: 8 peppiga konton att följa på Instagram

8 peppiga konton att följa på InstagramBrand logo
8 peppiga konton att följa på Instagram

10 Instagram-konton som får oss att skratta högt

Oavsett om du gillar igenkänning inom föräldraskap, se klipp på barn som gör något roligt eller en udda inredningsstil, hittar du garanterat ett nytt Instagram-konto att följa.

Annons

1. Hemnetknarkarna

Tillbringar du mycket tid på Hemnet? Älskar du att kolla in bostadsannonser för att hitta inspiration? Eller är du rentav nyfiken på hur grannarna har bott? ”Hemnetknarkarna” är ett konto där fastighetsmäklaren Per Johansson plockar fram allt från roliga missar och annorlunda lösningar till de mest absurda budgivningarna. Tillsammans med de fyndiga bildtexterna bjuder han oss på många skratt.

2. Arga bibliotekstanten

Särskrivningar, felstavningar och andra grammatiska fel irriterar Ann Denty – kvinnan bakom kontot ”Argabibliotekstanten”. Med sina humoristiska, ironiska och småelaka texter och inlägg underhåller mer än 250 000 följare per dag.

3. Situationer

”Jag tittar både åt höger och vänster när jag korsar en enkelriktad gata. Så lite litar jag på andra människor.” Får den här meningen dig att dra på att skratta på grund av igenkänning? I så fall vill vi tipsa om ”Situationer” – kontot som postar påstående man lätt känner igen sig i.

Annons

4. Om vi fick barn

Haha, alltså det här kontot är bara fantastiskt. Instagram-kontot ”Omvifickbarn” har blivit uppmärksammat för sina roliga och träffsäkra sammansmältningar av kändisar. Så klockrena och så underhållande att se vilka par som skulle få vilket barn.

5. Brodera ut texten

Personen bakom ”Broderauttexten” är en konstnär som hittar på egna talesätt eller säg – som sedan alltså broderas med korsstygn på ett tyg. Det kan vara allt från träffsäkra meningar som ”vänta lite jag ska bara oroa mig färdigt” till mer humoristiska versioner som får oss att vika oss av skratt.

6. Mammasanningar

Vivi Wallin – kvinnan bakom Instagram-kontot ”Mammasanningar” – är en omtyckt profil som får sina följare att skratta. Hon gör roliga filmer, lägger upp roliga säg och bjuder på de mest träffsäkra situationerna inom familje– och mammalivet.

7. Carin da Silva

Dansare, tv-hallåa, bloggare och nu en av Sveriges mest uppskattade influencer. De senaste åren har Carin da Silvas Instagram-konto exploderat i populäritet och det tack vare de fantastiska sketcherna hon bjuder på. Hon gör filmer av det som hon är med om i sin vardag – klockrent och helt rätt!

Annons

8. Lokaltidningsbesvikelser

Det här kontot lyfter de små sakerna som upprör människor i vårt avlånga land. Under ”Lokaltidningsbesvikelser” får du koll på underhållande notiser, rubriker och insändare som skrivits i lokaltidningarna. Roligt? Underhållande? JA!

9. Humorstallet

Stallet är en humorgrupp som bildades för snart tio år sedan och har sedan dess släppt SVT-succéer som Trettiplus, Alla hästar hemma, Stallet med vänner. Under Instagram-kontot ”Humorstallet” lägger de upp roliga klipp och sketcher från dessa – GENIALISKT!

10. Sveriges roligaste barn

Det här är ett konto som uppdateras allt eftersom det kommer in klipp av följare. Ja, det är alltså så grundarna bakom ”Sverigesroligastebarn” får sin feed fylld. Barn som säger och gör ÄR fantastiskt kul. Ett måste på följa-listan helt klart!

Foto: TT/Instagram

Annons