QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Svenska kändisar som blivit pappa innan de fyllt 25

08 nov, 2022 
AvMotherhood Redaktionen
tommy nilsson med vuxet barn och lasse berghagen och lill babs som unga
Det finns ofta flera orsaker till varför man väljer att bli förälder vid en viss tidpunkt. Vissa vill bilda familj tidigt medan andra behöver vänta några år. Här är några kända pappor som fått barn innan de hann fylla 25 år.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Som gravid blir föräldraskapet något som ofta känns konkret så fort bebisen börjar röra sig i magen. För den som står bredvid kanske det är något som kommer först när den är född.

Oavsett är det ändå helt fantastiskt när ett nytt litet liv kommer till världen och den känslan kan ingen ta ifrån en.

Se också: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

10 svenska kändisar med deras okända föräldrarBrand logo
10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

Statistikmyndigheten skriver att medelåldern hos både mammor och pappor i Sverige har ökat under 2000-talet med över ett år – och det gäller oavsett om det är förstagångsföräldrar eller alla kvinnor och män som får barn. Dock är siffran något som varierar var man bor i landet.

Annons

Medelåldern för män som blev pappa för första gången under 2021 var snittåldern 32,1 år. När det gäller de män som blev förälder under 2021 var siffran 34,4 år.

Hur gammal var din pappa när du föddes? Enligt statistiken eller hade han hunnit bli äldre?

Svenska kändisar som blivit pappa innan de fyllt 25

Vi har tidigare skrivit om svenska kändisar som tidigt blev mamma, nu är det männens tur. Här är några pappor du säkert känner igen – som valt att bli pappa innan de bli äldre än 25.

Emilio Ingrosso

Under 1980-talet var det många som kände igen honom som artist och dansare, idag är det hans populära restauranger som han förknippas med.

Emilio Ingrosso har tre barn tillsammans med artisten och programledaren Pernilla Wahlgren. Oliver, 32, föddes först, Bianca, 27, kom fem år senare. Det dröjde ytterligare drygt två år innan Benjamin, 25, anslöt till familjen.

Hur gammal Emilio var när han kunde kalla sig för någons pappa? Endast 25 år.

Annons

Emilio med barnen Benjamin, Bianca och Oliver samt frun Åsa.

Felix Herngren

Solsidan och Bonusfamiljen är bara två av många serier som Felix Herngren varit med och skapat. Igenkänning är den röda tråden i allt han gör och det är nog orsaken till att hans produktioner blivit så omtyckta.

Att han har mycket på jobbet är ett faktum, men även hemma är det full rulle. Inom loppet av 22 år har Felix hunnit bli pappa till sex barn och ett bonusbarn. Fanny, 31, Vera, 26, och Leo, 22 fick han med sin första fru. De tre yngsta barnen Bill, 16, Iris, 11, och Lisa, 9 har han med sin nuvarande fru, som han även arbetar tillsammans med, nämligen manusförfattaren Clara Herngren. Innan de träffades hade Clara en son, Nils, som idag är 22.

Annons

Felix var alltså endast 24 jordsnurr när han påbörjade familjelivet.

felix herngren som yngre
Bild från 2006 när Felix och hans nuvarande fru Clara var på Gröna Lund, tillsammans med Fanny, Vera och Leo. Mycket har hänt sedan dess.

Jimmy Jansson

2007 blev artistparet Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg, kända från talangprogrammet Fame Factory, föräldrar till lille Wilmer, som idag är 15 år. Jimmy var själv bara 22 år ung vid den tidpunkten.

Idag är Jimmy tvåbarnspappa för 2021 föddes dottern Mille, som han har tillsammans med nuvarande flickvännen Michaela Necander.

jimmy jansson sandra dahlberg och sonen vilmer
Jimmy, Sandra och sonen Wilmer på biopremiär för drygt 10 år sedan.

Stellan Skarsgård

Vilken manlig, internationell skådespelare förknippas med Sverige? Stellan Skarsgårds såklart! Vi har sett honom i allt från stora Hollywoodfilmer till svenska filmer, som bland annat Stig Larsson trilogin.

Annons

När han inte skådespelar är han med sina barn – och det är faktiskt några stycken. Hela åtta barn har han hunnit få under sitt liv på jorden, och de flesta går i pappas fotspår. Alexander, 46, Gustaf, 42, Bill, 32, och Valter, 27, har alla valt skådespelaryrket. Sam, 40 och Eija, 30, har gjort andra karriärer. I sitt andra äktenskap har Stellan fått ytterligare två barn, Ossian som är 13 och Kolbjörn som hunnit fylla 10. Vi får se om även de syns på vita duken i framtiden.

Okej, men hur gammal var Stellan när han gick in i föräldralivet? Jo, han hade precis hunnit fylla 25.

familjen skarsgård
Stellan med första frun My och sönerna Gustaf (från vänster), Sam och Alexander, i slutet på 1980-talet.

Lasse Berghagen

Teddybjörnen Fredriksson är en av Lasses omtyckta låtar. Ja, 77-åriga Lasse Berghagen har en skatt av visor och sånger som sjungs överallt i landet – i så gott som alla generationer.

Annons

Förutom en omtyckt artist är Lasse pappa till Malin, 56, och Maria, 46. Han blev alltså förälder i så ung ålder som 21, tillsammans med den svenska hyllade artisten Lill-Babs (som är Malins mamma).

lasse berghagen med lill babs och dottern malin berghagen
Lasse spelar gitarr för hustrun Lill-Babs och dottern Malin.

Benny Andersson

Benny Andersson skrev svensk musikhistoria när han tillsammans med Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad startade ABBA. Förutom musikalsuccéer och andra band, är han även trebarnspappa. 1963 föddes hans första barn, Peter Grönvall, 59. Två år senare kom Heléne och nästan 20 år senare fick han sonen Ludvig i ett annat äktenskap.

Annons

Det betyder alltså att Benny var endast 17 år när han fick kalla sig pappa – wow!

benny andersson söner
Benny (i mitten) med sönerna Peter (till vänster) och Ludvig (till höger).

Robin Bengtsson

Idol, Melodifestivalen och Let´s Dance. Artisten Robin Bengtsson ligger inte på latsidan när det gäller att bygga upp sitt CV. Nu, efter några månader, kan han även skriva upp ”tvåbarnspappa”.

Som 24-åring blev han pappa för första gången, när sonen Wille idag 8 år, föddes. I september 2022 föddes hans andra barn, Viggo, som han har tillsammans med dansaren Sigrid Bernson.

Annons

Pappa Robin, mamma Sigrid och nyfödda Viggo.

Tommy Nilsson

Som sexbarnspappa kan man säga att artisten Tommy Nilsson har huset full. Inom loppet av 41 år har han blivit pappa till Angelica, 41, Kalle, 29, Linn, 26 Isak, 20, Tim, 9 och Leona, 7 månader.

Han blev pappa när han endast var 19 år – och har i princip levt småbarnsliv sedan dess.

Tommy Angelica Nilsson
Tommy tillsammans med sitt första barn Angelica, som idag är över 40 år.

Foto: TT

Annons