QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Spotify lanserar "Pet playlists" för husdjur

16 jan, 2020 
Hund lyssnar på musik
Nu kan din hamster få en egen spellista! Den kurerade listan baseras på din egen personliga smak i kombination med ditt husdjurs karaktärsdrag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vi har starka band med våra husdjur och vilken typ av djur man har avslöjar en hel del om ens personlighet. Självklart vill vi att våra djur ska ha det så bra som möjligt, och det finns många varor och tjänster som hjälper dem att må bra. Nu lanserar Spotify ytterligare en, ganska otippad, tjänst – spellistor för djur.

Varje husdjursspellista innehåller cirka 30 spår baserade på lyssnarens preferenser. Musiken är sedan anpassad efter vad djuret troligtvis är mer benäget att gilla efter deras personlighet och egenskaper. Till exempel kan en energisk hund få en spellista med spår som är optimistiska medan en blyg katt kan få något med lugnare tempo.

Musik anpassad för hundar, katter och andra djur

För att komponera spellistorna tog man hjälp av musikologen David Teie, som bland annat komponerat två album med musik för katter.  Teie rådgav om vad olika djur generellt gillar och inte gillar – till exempel så gillar inte hundar musik i det nedre registret eftersom det uppfattas som ett hot.

Annons

Enligt en global undersökning från Spotify spelar 71 procent av husdjursägare redan musik för sina husdjur – och 57 procent dansar ihop med dem. 8 av 10 tror att deras husdjur gillar musik och de flesta husdjursägare tror att musik kan hjälpa husdjur att lindra stress, göra dem lyckligare och hålla dem sällskap.

Dessutom säger nästan 50 procent av husdjursägarna att deras husdjur föredrar vissa låtar eller genrer av musik! Klassisk musik och soft rock är de mest populära valen, menar djurägarna.

Så skapar du en spellista för ditt husdjur

Det är enkelt att skapa din husdjursspellista. Gå bara till spotify.com/pets och följ dessa steg:

Steg 1: Välj ditt husdjur – välj mellan hund, katt, leguan, hamster eller fågel.

Steg 2: Berätta mer om ditt husdjur. Från avslappnad till energisk, blyg till vänlig och apatisk till nyfiken, de egenskaper du anger hjälper till att göra spellistan mer personlig för ditt husdjur.

Steg 3: Lägg till ett namn och foto – spellistan kommer att innehålla ditt husdjur namn och foto, och du kommer också att få ett delbart kort.

Steg 4: Lyssna och dela – när det är klart kommer du att kunna lyssna på ditt husdjurs spellista direkt och du kan också enkelt dela listan på sociala medier.

Bildkälla: TT

Läs mer: 

Pratar du med ditt husdjur? Det är ett tecken på intelligens

5 fantastiska hälsofördelar med att ha husdjur

10 saker du har hemma som kan göra ditt husdjur sjukt

Annons