QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Därför ska du skicka ett vykort till dig själv från resan

27 jul, 2022 
Vykort från olika resmål
Ett vykort är inte bara det ultimata sättet att sammanfatta sina upplevelser från resan, det kräver inget Wi-Fi och väcker både minnen och gapskratt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotelletBrand logo
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

Att få ett vykort hör numera (tyvärr) till ovanligheten. Så att skicka ett till sig själv från resan kan därför låta näst intill vansinnigt, men låt oss förklara varför det är en bra idé.

I den digitala världen vi lever i blir vykortet ett minne från en svunnen tid, en tid då man inte bara letade upp ett kort med ett fint motiv, man köpte frimärken och tog sig till närmaste brevlåda. Förmodligen upptäckte man ett nytt kvarter på vägen och fick vilt gestikulera framför den oförstående kassören i den lilla lokala tobaksaffären: "Not Switzerland, Sweden, S_W_E_D E_N".

Här är fem givna anledningar att posta ett vykort till sig själv på resan.

1. Den perfekta (och roligaste!) souveniren

Ett vykort är den ultimata souveniren. Den är billig, tidlös och finns i de mest smaklösa utformningar, "I love-t-shirten" och kylskåpsmagneten i all ära ... Du kommer alltid att få ett gott skratt när du tar fram kortet på solnedgången i Las Palmas med en vältränad och mycket hårig man, naken så när på en ananas framför behagen.

Annons

2. Finns överallt

På hotellet, strandbaren, marknaden eller på flygplatsen om du missade tillfället. Vykort går att köpa precis överallt och över hela världen. Snart kommer du förmodligen upptäcka mönster från olika länder och kontinenter. Och fundera över varför engelsmän och tyskar är så förtjusta i vykort på två överfulla ölglas ...

3. Summerar dina upplevelser

Ett vykort får dig att summera resan och dina upplevelser på ett kort och koncist sätt. Ett vykort är som ett tweet, med skillnaden att du inte behöver Wi-Fi. När du sedan kommer hem får du genast en fin återblick av de minnesvärda stunderna.

4. Ett sätt att dela minnen med vänner och familj

Så småningom, när vykortssamlingen börjar växa, kan man skapa ett album med alla sina vykort. Så mycket roligare än att att titta igenom gamla semesterbilder på mobilen, varav många du säkert redan raderat.

5. Leder till fler äventyr

Att blicka tillbaka på sina upplevelser ger garanterat mersmak. Du kommer med stor sannolikhet få lust att besöka nya resmål, göra nya upptäckter, träffa främlingar i en fjärran kontinent — och skicka hem ett vykort över dina upplevelser till din egen brevlåda.

Källa: Travel and Leisure

Annons