QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så här ska ditt hem se ut 2018 – enligt ditt stjärntecken

13 jan, 2018 
AvMikaela Råberg
Ge ditt hem en nystart 2018 – inred enligt ditt horoskop! Oavsett om du tror på astro eller ej så finns det en hel del inspiration att hämta – i ditt eget eller någon annans stjärntecken.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Visst går stjärntecken och inredning hand i hand. Horoskop sägs, som bekant, påverka din personlighet och även om det bör tas med en nypa salt går det absolut att hitta saker som stämmer – även när det kommer till inredningsstilen.

Låt stjärnorna vara med på ett hörn i inredningen i år och se vad din stjärnbild har i kikaren när det kommer till trenderna. Hur bra stämmer det in på dig?

Väduren

Starka färger tilltalar vädurens eldiga person och då passar årets palett alldeles utmärkt. Röda, lila och gula toner är nämligen trendfärgerna att räkna med 2018 – och det behöver inte gå till en överdrift. En lagom dos i form av små detaljer räcker gott och väl för att uppdatera hemmet på nolltid.

Läs också: Nya stjärntecken är här – kolla ditt nya horoskop

Föredrar du kallare toner är det mörka och djupa nyanser du ska satsa på.

Oxen

Låt oxens romantiska och sensuella personlighet smitta av sig på inredningen. Härliga pasteller blir aldrig tröttsamt och i år är det särskilt rosa toner som trendar.

Annons

Tänk pudriga nyanser och blush matchat med lyxiga linjer.

Tvillingarna

Moderna linjer, former och livfulla detaljer beskriver tvillingarnas stil.

Årets trend med figuriner passar därför som handen i handsken för tvillingens personlighet, så även den omtalade piedestalen.

Läs också: Välj växt – baserat på ditt stjärntecken

Kräftan

Kräftans sentimentala sida gör att varje inredningsdetalj är noga utvald, oavsett om det är arvegods, vintage eller en trendig möbel.

Inredningsstilen är ofta varm och inbjudande och mysiga sittgrupper står i fokus. Den ihållande trenden med sittpuff – helst i sammet – får gärna komplettera soffan i kräftans vardagsrum i år.

Läs också: Så nätdejtar vi – enligt våra stjärntecken

Lejonet

Lejonet vill gärna röra sig i inspirerande miljöer – och hemmet är inget undantag.

Detaljerna får gärna skilja sig från mängden, men det viktigaste är att de presenteras på ett tjusigt och inspirerande sätt. Och just den personliga prägeln och att gå sin egen väg är en av de stora snackisarna trendåret 2018.

Annons

Jungfrun

Jungfrun föredrar en avskalad och minimalistisk stil, utan onödiga detaljer eller iögonfallande kulörer som tar över inredningen.

Jordnära toner – i synnerhet mycket beige – är en av årets största färgtrender och passar perfekt för en jungfru.

Vågen

Svala kulörer är ihållande trendigt i Norden och det är aktuellt även 2018, vilket passar bra ihop med vågens stil.

Även i år ser vi mycket grått och mint som med fördel får utgöra basen i vågens harmoniska hem.

Skorpionen

Skorpionen har smak för inredning med en annorlunda – och gärna dramatisk – prägel. Det kan vara allt från en stark nyans till material som skiljer sig från mängden och självklart – mönster i massor.

Just mönster kommer starkt 2018 och är ett enkelt – men maffigt – sätt att uppdatera hemmet med, även om du föredrar en övrigt sparsmakad stil.

Skytten

Äventyrliga skytten älskar att blanda detaljer som för tankarna till fjärran länder och platser med en historia. När det kommer till färger är det dock en lugnande bas som gäller.

Annons

Naturnära toner är den trend som skytten lättast kan ta till sig och anpassa till hemmet, vilket även får de unika tingen att framhävas.

Stenbocken

Stenbockens disciplinerade personlighet gör harmoni till en av hemmets viktigaste grundpelare.

Inredningsstilen är därför enkel, men smakfull, och årets populära palett i grönt, blått och grått får med fördel uppdatera stenbockens inredning.

Vattumannen

Vattumannen har en smak för stilistiskt och edgy. Samtidigt som klassiska designmöbler har en given plats hos tecknet älskar vattumannen nyheter och trender.

Grundstilen är ljus och färgskalan monokrom, därför är 2018 års trend med detaljer svarta som natten ett uppskattat komplement till inredningen.

Fiskarna

Fiskarna dras inte sällan till det härligt bohemiska, som gärna får vara en stor del av hemmets inredning.

Det avslappnade, personliga och elektiska kompletteras med grönska och i år spås växttrenden – om möjligt – bli ännu starkare. Slingriga, vildvuxna och oregelbundna former sätter standarden.

Läs också: Måla sovrummet enligt ditt stjärntecken

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons