QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så ska Dagny Carlsson fira sin 110-årsdag

10 feb, 2022 
Så ska Dagny Carlsson fira sin 110-årsdag
109-åriga Dagny Carlsson ser fram emot att få fira att hon blir ett år äldre i maj. Hon längtar efter att få ha kul och att få ha en fest – och så kommer det att bli om allt går som det ska!
”Det är bara att hoppas att allt går bra fram till dess”, skriver hennes vännina Elena.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Den 109-åriga bloggaren Dagny Carlsson flyttade in på ett äldreboende under förra året. Hennes uppdateringar på bloggen dyker upp allt mer sällan, men då och då uppdaterar hon sina läsare om läget. Och ibland kikar även hennes vän Elena in och uppdaterar oss om Dagnys tillstånd.

Senast i slutet av januari uppdaterade Dagny oss om sitt nuvarande läge. Då hade hon precis varit på en rutinkontroll på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

”Det var inte helt prima för jag blev lite medtagen efter sjukhusvistelsen. Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt. Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen”, skrev hon då.

Känslorna på äldreboendet

Förutom hälsan och sina mindre positiva känslor kring sjukhusbesöket uppdaterade hon oss också om läget på äldreboendet, där hon finner ensamheten ”hemskt tråkig”.

Annons

”Jag vill hellre ha det lite roligt så länge jag lever”, skrev hon och tillade:

”Det är jättetrist att ligga ensam och bara titta i taket.”

Hon drömde sig då bort till sin födelsedag i maj, som hon vill fira med fest.

”Jag tycker inte om att ha tråkigt för jag vill leva livet med en klackspark, och ser fram emot att fira min 110-årsdag i maj, gärna med en liten fest. Skall det vara kalas så skall det vara livat på festen”, skrev Dagny.

Dagny Carlsson fick en tårta av SVT på sin 106-årsdag.
Dagny Carlsson fick en tårta av SVT på sin 106-årsdag.

Så ska Dagnys födelsedag firas i maj

Och om det blir som det nu är planerat så får Dagny sin fest! Elena meddelar nu i ett blogginlägg att hon låtit Dagny veta att plats för firandet är bokat – och det blir samma ställe där det firades att Dagny fyllde tresiffrigt!

”Dagny vet att en lokal till födelsedagsfesten i maj är redan bokad. Det blir samma lokal som den vi hade när hon fyllde 100 år. Information om detta har redan spridits på Facebook, så det är bara att hoppas att allt går bra fram till dess”, skriver Elena i sitt inlägg.

Foto: TT

Annons