Så ser Ingrid Bergmans barnbarn ut idag

Ingrid-bergman-barnbarn
TV: Så ser Ingrid Bergmans barnbarn ut i dag
0:46

Efter reklamen: TV: Så ser Ingrid Bergmans barnbarn ut i dag

(0:46)

Slå på ljud

En av Sveriges mest internationellt kända skådisar är den framlidne Ingrid Bergman, som gick bort 1982. Hollywood-stjärnan kammade hem totalt tre Oscarsstatyetter för sina prestationer i filmerna Gasljus (1944), Anastasia (1956) och Mordet på Orientexpressen (1974).

INGRID BERGMAN. 1946.

Ingrid Bergman låter sig fotograferas 1946.

Ingrid Bergmans turbulenta tid i Hollywood

Under sin karriär hann hon bli både älskad och hatad i Hollywood. Efter 1940-talets alla framgångar hamnade hon i tvist med den amerikanska filmindustrin som under en period ville bannlysa henne. Ingrid Bergman hade gått och förälskat sig i den italienska filmregissören Roberto Rossellini. Eftersom båda redan var gifta blev deras kärleksaffär en stor internationell medieskandal, vilket gjorde att Ingrid Bergman fick problem yrkesmässigt då Hollywood plötsligt inte ville ha med henne att göra.

– På den tiden var det chockerande att en kvinna lämnade man och barn och förälskade sig i en annan och visade upp denna kärlek offentligt, och inte förnekade att hon var gravid. Jag var en fara för amerikanska kvinnor, sa Ingrid Bergman i ett klipp i dokumentärfilmen Jag är Ingrid från 2015.

ingrid bergman med roberto rossellini 1971.

Ingrid Bergman och Roberto.

– Naturligtvis var jag sårad. Jag tyckte inte att det jag gjort angick andra. En skådespelerska ska dömas för det hon gör på scen eller på duken. Ingen mer än jag själv kan bestämma hur jag ska leva mitt liv.

Ingrid Bergmans fyra barn

Med blivande hjärnkirurgen Petter Lindström fick Ingrid Bergman dottern Pia Lindström, och med Roberto Rossellini fick hon sonen Roberto och tvillingdöttrarna Isabella och Ingrid Rossellini. Två av Ingrid Bergmans barn valde ett liv i strålkastarljuset. Dottern Pia Lindström blev nyhetsankare i Amerika och Isabella Rossellini är en världskänd fotomodell och skådis.

Roberto Rossellini, Ingrid Rossellini, Isabella Rossellini, Pia Lindström

Roberto Rossellini, Ingrid Rossellini, Isabella Rossellini och Pia Lindström på premiären av Jag är Ingrid på Dramaten 2015.

Ingrid Bergmans barnbarn – framgångsrika fotomodeller

Ett år efter mamma Ingrid Bergmans död fick Isabella Rossellini sitt första barn, dottern Elettra Rossellini Wiedemann, 38, och senare adopterade hon även sonen Roberto Rossellini, 29. Och precis som sin berömda mormor (och mamma) har de båda barnbarnen valt ett liv i strålkastarljuset – då de båda är framgångsrika fotomodeller. Dock hann Ingrid Bergman inte träffa på sina fotomodeller till barnbarn medan hon var i livet.

Roberto Rossellini är en framgångsrik modell som arbetat för både Dolce & Gabbana och Michael Kors, och han älskar även att fotografera. Och sedan sju år tillbaka kilar han stadigt med filmskaparen Kai Marie.

Roberto på gala den 8 september 2021.

Elettra Rossellini Wiedemann har även hon modellat för stora modehus som bland annat Bill Blass, Lancôme och Diane von Furstenberg. Och hon har prytt omslag på både ELLE, Harper's Bazaar och Vogue.

Elettra Rossellini Wiedemann'Thank You For Your Service' film screening, Arrivals, New York, USA - 25 Oct 2017

Elettra Rossellini Wiedemann på event 2017.

Syster och bror

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Tre generationer på catwalken i fjol

Italian actress Isabella Rossellini (C) and her daughter Elettra Rossellini Wiedemann (L) present creations during the Dolce & Gabbana fashion show, as part of the Women's Spring/Summer 2019 fashion week in Milan, on September 23, 2018. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Elettra Rossellini Wiedemann med barn, mamma Isabella Rossellini och Roberto Rossellini går för Dolce & Gabbana under Fashion week Milano 2018.

Foto: TT/Instagram

TV: Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar
0:49

Efter reklamen: TV: Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar

(0:49)

Slå på ljud

Utvald läsning