Så lindrar Gustav Mandelmann sin artros – efter tuffa operationen

Så lindrar Gustav Mandelmann sin artros – efter tuffa operationen

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:49

Efter reklamen: Familjen Mandelmann

(1:49)

Förra året tvingades Gustav Mandelmann genomgå en tuff operation då han drabbats av svår artros. Och Gustav Mandelmann fick helt enkelt byta ut sitt onda knä mot en protes. Men operationen var mer omfattande än vad både han och Marie Mandelmann hade kunnat tänka sig, och det händer fortfarande att bondens knä svullnar upp.

Gustav Mandelmanns tuffa operation

– Jag ville verkligen hoppa ut genom sjukhusfönstret. Men det finns ju starka piller, och jag tog varenda som fanns. Var hög som en tall. Men sen så får man sluta med det förstås efter några veckor, och så klingar det av, berättar han om smärtan i en intervju med Expressen.

Artrosen tros bero på all tid på knä som herr Mandelmann tillbringat i sitt arbete som bonde, och strax efter operationen förra året fick Mandelmann lösa vardagen på sitt eget fiffiga vis.

Mandelmanns knep för återhämtning efter operationen

Återhämtningen efter operationen var tuff och smärtsam men Gustav Mandelmann ansträngde sig till det yttersta – eftersom läkarna sagt att de skulle kontrollera att han skötte träningen genom att titta på Mandelmanns gård på TV4.

– Det tog flera månader innan jag kunde gå bra. Man måste ligga i, säger Gustav Mandelmann och förklarar att han även hittade ett eget sätt att gå-träna under arbetet på gården. Nämligen att bära prylar på huvudet.

– Tunga grejer fick jag ha på huvudet i stället. Det är dumt att bära saker, det blir så tungt för knät också. Då är det bättre att ha dem på huvudet så vikten fördelas jämnt över hela kroppen. Då håller man dessutom ryggraden rak.

Gustav Mandelmann gick även till fysioterapeuten

Så numera bär han allt jämt djurfoder, vattenhinkar och andra större pinaler på huvudet, och Gustav Mandelmann tycker det känns superbra för både knä och rygg. Gustav Mandelmann gick också till sin fysioterapeut på läkarens inrådan, något han inte tyckte var superkul.

– Att följa ett program… Jag kan inte följa ett recept och laga mat efter det heller. Jag måste improvisera, annars tycker jag det är tråkigt.

Foto: TT/TV4

Redaktionens tips
Så träffades Marie och Gustav Mandelmann: ”Ögonblicksförälskelse”
Marie och Gustav Mandelmann om lyckan över barnbarnet
Gustav Mandelmanns svar efter tittarnas kritik mot djurhanteringen
Dela på: