QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så gör du en personlig tavelvägg – 3 tips

13 jun, 2018 
AvMikaela Råberg
Så fixar du en personlig tavelvägg – 3 tips
Förgyll hemmet med en tavelvägg – oavsett vilken inredningsstil du föredrar. Ett enklare knep för att uppdatera inredningen finns knappast. För att skapa en personlig prägel finns det några sätt du kan använda dig av.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det spelar ingen roll vilken stil du strävar efter när det kommer till inredningen. Vill du skapa ett personligt och inspirerande hem att trivas i är det alltid en god idé att satsa på en tavelvägg. Det är inte för intet som trenden med en hel vägg med konst blivit så populär!

Läs också: 18 coola posters – som alla andra inte har hemma

Vissa väljer att smycka väggarna med fotokonst, andra föredrar illustrationer eller tavlor. Att förstora och framkalla egna bilder är också en väg att gå. Svartvitt, färg eller en blandning av alla dina favoritmotiv och stilar spelar ingen roll. Med en tavelvägg blir det snyggt oavsett vad du väljer, men låt den gärna framhäva din personlighet och visa vem du är. Och det behöver inte kosta skjortan för det. Det finns massor av konst som inte gör hål i plånboken!

Hitta din personliga stil

Börja med att ta reda på vilken stil du föredrar. Vill du att tavlorna ska vara inom ett visst tema, vill du ha kontraster i konsten eller vill du hellre att de ska samspela och matcha? Vilka färger vill du ha – monokromt eller färgglatt? Minimalistiskt eller maxat?

Annons

Svara på de här frågorna och uteslut på så vis alla alternativ som inte känns som du. Det är ett steg i rätt riktning.

Våga blanda olika stilar

Självklart kan du blanda olika stilar utan att intrycket blir stökigt. Om dina motiv är varandras motsatser och innehåller både fotografier, illustrationer och konstverk i alla möjliga former, färger och stilar – inga problem. Det är ju så du vill ha det.

För att göra intrycket mer harmoniskt och lugnt för ögat kan du istället satsa på att ramarna ska gå i samma färg eller färgskala.

Låt tavelväggen spegla dig som person

Trender kommer och går, men när det gäller konst är det alltid bäst att gå efter sig själv. Strunta i trenderna och hur tavelväggen ”bör” se ut. Lita på din magkänsla och låt tavelväggen spegla dig. Det blir aldrig omodernt.

Följ hjärtat och välj tavlor som tilltalar dig – oavsett vad andra tycker.

3 stilar som är populära just nu:

Blått

Inom inredningen verkar blå toner vara här för att stanna och är lika klassiska som de är trendiga.

Annons

Den blå trenden spelar bland annat huvudrollen i Desenios senaste studiokollektion Coast to Coast, som är färgad av blå element. Kollektionen innehåller fotokonst från ikoniska platser från Miami, Palm Springs och Los Angeles och inspirationen är hämtad från de senaste trenderna inom konst och fotografi, palmer, art deco och arkitektur.

Tips för tavelvägg
Foto: Desenio

Svartvitt

Klassiskt svartvitt är det svårt att tröttna på och det spelar ingen roll vilken stil du har – svartvitt passar alltid in och motiven skapar en vilsam harmoni på väggarna.

Lek gärna med kontraster och blanda motiv med mycket svärta med motiv med ljusa partier.

Tips för tavelvägg
Foto: Poster store

Botanisk konst

Gröna växter är en stor inredningstrend och det stämmer även in på konsten!

Alla välsignas inte med gröna fingrar och då kan konst med gröna element och växtmotiv vara lösningen för att skapa rätt känsla. Man kan aldrig få för mycket grönska, så även om du är bra med växter är det fritt fram att blanda växtmotiv på väggarna med riktiga växter i hemmet.

Tips för tavelvägg
Foto: Desenio

Läs också: 17 söta posters att sätta färg på barnrummet med!

Annons