QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Rengör utemöblerna med ättika – så gör du

06 maj, 2022 
bänk före och efter rengöring
Utemöbler kan lätt bli skruttiga efter en lång vinter och det kan vara frestande att köpa nya. Men med det här smarta knepet från Ekotipset kan dina gamla möbler bli som nya – både enkelt, billigt och miljövänligt!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Våren är här och det är dags att göra fint på uteplats och balkong. Att pynta, plantera och köpa nya blommor för soliga dagar är bara roligt. Men, i vårfixet ingår också ofta att fräscha upp utemöblerna. Visst kan det vara fint med grånande och väderbitna stolar och bord, men det kan vara ett hårt arbete att få dem fina.

Ellinor Sirén står bakom @Ekotipset som specialiserat sig på smarta och miljövänliga tips och husmorsknep för städning och rengöring – och hon har ett supertips för just detta!

Ellinor Sirén
Ellinor Sirén ger massor av smarta och miljövänliga städtips på Instagram. Foto: Caroline Andersson Renauld

Härom veckan visade hon detta smarta knep för att fräscha upp utemöbler i trä. Den slitna bänken ”Äpplarö” från IKEA ser som ny ut efter att Ellinor rengjort den och gett den tillbaka lite av ursprungsfärgen. Till sin hjälp har hon haft några få hushållsprodukter, bland annat ättika, kokosolja – och kaffe!

Annons

Så här gör du rent utemöbler – Ekotipsets smarta knep

Nedan kan du läsa och se steg för steg hur du kan fräscha upp utemöblerna med hjälp av sådant de flesta har hemma i skafferiet.

Himla smart, eller hur? Vill du har fler liknande tips, följ @Ekotipset på Instagram. Ellinor Sirén har också skrivit boken Städa hållbart med Ekotipset: Husmorsknep och Ekohacks där hon har samlat sina bästa ekohacks och husmorstips men också tips för förvaring och städrutiner. Tipsen är både sådana som Ellinor själv har hittat genom åren och inskickade tips från hennes följare.

Så blir du av med bananflugor med hjälp av citronBrand logo
Så blir du av med bananflugor med hjälp av citron

Foto: Ekotipset

Annons