QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Rådjuret Krakel kommer och knackar på för att få kärlek

13 jan, 2021 
AvMå Bra
Rådjuret Krakel
Per Nilsson berättar i Nyhetsmorgon om hur rådjuret Krakel har blivit bästa vän med hunden Molly. Hon kommer och buffar på dörren varje dag och vill ha kärlek.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (MÅBRA)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (MÅBRA)

Rådjuret Krakel kom till Ytterån i Jämtland som ett litet kid i somras. I Nyhetsmorgon berättar Per Nilsson om hur hon kom in i deras liv.

– Vi är ute och går efter sjökanten och möter Linn som är ute och går med sin jakthund och ett litet kid bredvid som springer efter henne. Då fortsätter vi hem till oss. Vi bor ganska lägligt till, det är mycket skog och mark. Bara på ett par dagar valde Krakel att stanna kvar, berättar Per Nilsson.

Ett besök räckte för att Krakel skulle vilja stanna kvar och sedan dess har hon kommit och hälsat på varje dag.

– Då var det ju sommar och dörrarna står alltid öppna här så hon gick ut och in precis som hon ville, precis som hon gör nu. Men nu är det ju kallt då måste vi stänga dörrarna, men då kommer hon så piper hon eller buffar på handtaget och vill in och ha lite kärlek, säger han och fortsätter.

– Hon kommer morgon och kväll, men hon är ute hela nätterna. Hon kommer alltid och knackar på och vill ha lite kärlek och lite spisbröd och sånt.

Annons

Krakel har blivit bästa kompis med Per Nilssons hund Molly och de har fått en väldigt fin relation till varandra.

– Det klickade direkt mellan dem, om Molly tror att det är en syster eller ett barn vet jag inte. Men de leker här ute på åkern. De kan leka och jaga varandra, men Krakel är så fruktansvärt snabb. Men hon kommer alltid tillbaka och vill leka mer, säger han.

Men det är inte bara Per och Molly som rådjuret Krakel har fått en fin relation till. Utan hon har även fått en otroligt speciell relation med Linn som hittade Krakel utan sin mamma när hon var ett litet Kid.

– Linn som räddade det här lilla rådjuret, hon kommer varje dag och de har en otrolig connection, de sitter på golvet och pussar varandra.

Linn hittade Krakel utan mamma, vad som hänt med mamman vet de inte.

– Hon var en liten tuss från början och nu är hon nästan vuxen.

Annons