QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Quiz: Vad minns du av 80- och 90-talets tv-serier?

29 jan, 2021 
Dallas och Tre Kronor
Växte du upp med Dallas, Rederiet, Tre kronor och Varuhuset? Häng med på en nostalgitripp tillbaka till åttio-talet och början av nittio-talet och testa dina kunskaper!
Annons
TV: 5 klassiska MTV-serier du garanterat såg på som ungBrand logo
TV: 5 klassiska MTV-serier du garanterat såg på som ung

På åttiotalet fanns det bara två tv-kanaler. Alltså tittade man på det som fanns (och det är därför en hel generation undrar varför de minns medelålders radhusbekymmer och vingårdsdramatik fast de egentligen var väldigt unga när programmen sändes?)

Med nittiotalet kom sedan kabel-tv och parabol, och utbudet exploderade. Plötsligt kunde man se på roliga serier på eftermiddagarna – men kunde till och med välja!

Men det var ju jobbigt om man missade sitt favoritprogram. Hade man tur kunde man kolla i tv-tidningen om det gick nån repris. Eller man kunde ju i och för sig spela in på sin video!

TV-nostalgi – här kan du se klassikerna du minns

När man ser de här serierna idag inser man hur mycket tv-programmen utvecklats de senaste 30 åren. Men, för dig som har en tråkig kväll rekommenderas verkligen en runda på SVT:s Öppet arkiv där du kan återse många av de här klassikerna och minnas tillbaka.

Men nu kör vi!

Testa dig själv – hur mycket minns du av 80- och 90-talets tv-serier?

Annons