Bildextra: Populära tv-profilerna i början av karriären

David Hellenius, Agneta Sjödin och Renée Nyberg som unga

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Många av våra mest folkkära programledare har hängt med ända sedan millennieskiftet, några till och med sedan början av 90-talet. Eftersom vi ser dem titt som tätt reflekterar vi inte över hur de förändras. Så vi grävde lite i arkiven och hittade bilder från början av deras tv-karriär. Det här vill du inte missa!

Agneta Sjödin, 1990

agneta sjödin som ung

Agneta Sjödin, 53, kan vara bland det mest folkkära vi har. Efter tv-premiären i Tur i kärlek tillsammans med Adam Alsing har hon lett bland annat Fångarna på fortet, Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Let's dance och många fler succéprogram.

Hasse Aro, 1992

hasse aro som ung

Hasse Aro, 63, ÄR Efterlyst, vilket han lett mellan 1991 och 2014. Sedan 2018 är han åter tillbaka på sin post. Han har parallellt även varit verksam som producent och skådespelare.

Renée Nyberg, 1998

renée nyberg som ung

1992 tog Renée Nyberg, 54, över det populära programmet Tur i kärlek på TV4 efter Agneta Sjödin och Adam Alsing och har sedan dess varit programledare för en rad kända program, som Renées brygga, Klassfesten och Blåsningen.

Suzanne Axell, 1999

suzanne axell som ung

Suzanne Axell, 65, började på Go'kväll redan 1999 och sedan 2003 har hon varit ett troget ansikte i Fråga doktorn – över 600 program har spelats in när hon nu lämnar programmet.

Pernilla Månsson Colt, 1995

Pernilla Månsson Colt, som ung

Pernilla Månsson Colt, 54, är uppskattad programledare för Husdrömmar och Trädgårdstider, men har under sina 25 år på tv hunnit med en hel del. 1992 syntes hon första gången i rutan, då hon gjorde ungdomsprogrammet PM tillsammans med bland annat Gry Forsell. 1995 ledde hon Melodifestivalen.

Anna Hedenmo, 1998

anna hedenmo som ung

Min sanning-aktuella Anna Hedenmo, 59, har faktiskt jobbat på SVT sedan 1993! Under åren har hon hunnit med många år som nyhetsankare, men också Nobelsändningar, valvakor och Debatt.

Gry Forssell, 1992

gry, per, pernilla i PM

48-åriga Gry Forssell har jobbat med tv sedan 1992 då hon ihop med Pernilla Månsson Colt och Per Dahlberg programledde ungdomsprogrammet PM. Meritlistan är sedan dess lååång, med program som exempelvis Sommarkrysset, Gladiatorerna och Big Brother.

Lisbeth Åkerman, 2000

lisbeth åkerman som ung

Lisbeth Åkerman, 53, har läst nyheter och lett morgon-tv på SVT sedan 1998, ett jobb som gjort henne så folkkär att hon 2009 blev årets julvärd.

David Hellenius, 2001

david hellenius som ung

David Hellenius, 47, prenumererar på Kristallen-utmärkelsen ”Årets manliga programledare”, som han tagit hem inte mindre än åtta gånger sedan 2010. David Hellenius blev ett känt ansikte med programmet Fredagspuls, som han ledde tillsammans med Tilde de Paula och har sedan dess bland annat gjort succé med Hey Baberiba och Hellenius Hörna.

Linda Lindorff Isacsson, 1990

Linda Lindorff, 49, blev känd över en natt när hon 1990 kröntes till fröken Sverige, en tävling som då var i sin storhetstid. Efter att 1999 ha inlett tv-karriären som reporter och väderpresentatör på TV3 blev hon programledare för bland annat När och Fjärran, Farmen och såklart – Bonde söker fru.

Pär Lernström, 2006

pär lernström som ung

40-årige Pär Lernströms tv-karriär började på MTV 2006 och efter en tid på Mix Megapol hamnade han på TV4 och Idol 2011.

Ulrika Nilsson, 1997

ulrika nilsson som ung

Ulrika Nilsson, 55, inledde sin karriär som nyhetsankare i USA och 1992, när TV4 först startade med morgonprogram, började hon som väderpresentatör. Efter några år återvände hon till USA för att jobba som programledare på CNN. Sedan 2000 arbetar hon åter på TV4.

Foto: TT

Redaktionens tips

Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Programledarna för Melodifestivalen – så gick det för dem

Dela på: