QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Per Morberg erbjöds rollen som Ica-Stig – därför gick den till Loa Falkman

18 aug, 2021 
AvAino Oxblod
Eero Hannukainen/TT
Innan Loa Falkman tog över rollen som Ica-Stig från Hans Mosesson, så erbjöds Per Morberg rollen.
Nu avslöjar kockprofilen och skådespelaren varför det inte blev han som axlade den vita Ica-rocken i reklamfilmerna.
– Jag bad väl om något hutlöst, det var inte för att jag var för fin för att göra det, säger han i Framgångspodden.
Annons
Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmerBrand logo
Hör Suzanne Reuter och Björn Kjellman om sina nya roller i Icas reklamfilmer

I många år var det Hans Mosesson som förknippades med reklamkaraktären Ica-Stig. När skådespelaren valde att lämna klev istället sångaren Loa Falkman in i rollen – men inte innan tv-kocken och skådespelaren Per Morberg hade fått frågan.

I podcasten Framgångspodden med Alexander Pärleros berättar Per Morberg att han ofta har tackat nej till kampanjer och erbjudanden.

– Det är många kampanjer som jag har tackat nej till. Från Ica-Stigar till bearnaisesåser genom åren, till tv-program och sånt, säger Per Morberg i podcasten.

Han förklarar att han erbjöds rollen innan Loa Falkman tog över, men att han krävde enorma mängder pengar för att göra rollen, och att det är anledningen till att Ica gick vidare med andra skådespelare.

Annons

– Det fick jag långt innan Loa Falkman. Eller, det var jag som fick det då. Jag bad väl om något hutlöst, det var inte för att jag var för fin för att göra det, men ska man göra en sån sak då ska man ha sinnessjukt bra betalt. Annars ska man inte göra det, tycker Per Morberg.

Per Morberg bad om ”utopiskt stor” summa pengar

Alexander Pärleros får inte ur Per Morberg hur mycket pengar det rörde sig om, men på frågan om det inte egentligen handlade om att han inte ville göra rollen svarar tv-kocken:

– Jag sa nog något som var så utopiskt stort, så de inte kom tillbaka. Så det var väl mest som du säger att jag inte ville göra det.

När Expressen söker Ica vill de inte kommentera kring huruvida Per Morberg erbjudits rollen som Ica-Stig. Numera spelas Ica-Stig av Björn Kjellman, tillsammans med Suzanne Reuter som spelar karaktären Ica-Stina.

Annons