Molly Sandéns okända lillebror – uppdagades vid föräldrarnas skilsmässa

molly sanden

Vid föräldrarnas skilsmässa förstod Molly Sandén att hon hade en bror.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:36

Efter reklamen: Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandet

(0:36)

Molly Sandén, 28, är högaktuell med sitt nya album DOM SKA VETA. På plattan finns en låt tillägnad hennes tidigare okända lillebror, rapporterar Expressen. Molly sjunger:

Jag vet jag är överallt men ingenstans för dig

Du får hata mig

Jag skulle förstå de

Låten handlar om hur Molly och hennes två småsystrar, som hon vuxit upp med, försköt sin lillebror. Och först nu klarar hon av att prata högt om sveket.

Chock i familjen när sanningen kom fram

Molly Sandén var 9 år när hennes föräldrar skilde sig. I turbulensen kom det fram att hon hade ett halvsyskon på den ena förälderns sida, en lillebror som varken hon eller hennes två helsyskon känt till.

När Molly gästade Carina Bergfeldts talkshow tidigare i år berättade hon om den svåra tiden, något Aftonbladet har rapporterat om. Molly säger under intervjun:

– Det var för mycket på en gång att ta in. Först att de skulle skiljas och sedan en halvbror. Jag har skämts lite för hur jag hanterat situationen, att jag inte har varit där för honom eller lärt känna honom.

Molly Sandén låtsades inte om sitt syskon

I samband med att Molly nu släpper sitt tredje album på svenska, ger hon också ut ett magasin i begränsad upplaga. I det beskriver hon hur den känts att leva med vetskapen om sin lillebror, utan att berätta det för omvärlden.

– Det har alltid flimrat till som ett litet hugg i magen när jag har valt att inte berätta att jag har en halvbror. Precis som att jag har skjutit det på framtiden att kontakta honom så har jag känt att jag inte varit riktigt redo att berätta om det, förrän nu, säger Molly Sandén.

Har tagit upp kontakten med lillebror

Idag har Molly och brodern fått upp kontakten. I intervjun med Carina Bergfeldt berättade Molly att hon och systrarna skrev till sin bror för ett drygt år sedan och frågade om han ville ses, och han sa ja.

– Vi både skrek och grät av glädje, jag tror att det har varit en sorg för oss alla tre att vi inte har haft någon kontakt. Nu är jag vuxen och borde ha verktygen att ”deala” med det och kunna träffas. Jag vill lära känna min bror, det vore så häftigt, säger Molly under intervjun.

I samband med att hon skrev låten Lillebror beslöt Molly sig för att ringa upp honom igen.

– Låten är ett öppet brev, det är mycket av försöken till kontakt som tillslut blivit Lillebror, säger Molly i sitt magasin.

Källa: Aftonbladet, Expressen

Foto: TT

Redaktionens tips

Molly Sandéns känga till managern efter vikthånet

Kändisarna som dejtade varandra innan de blev kända

Miriam Bryants viktiga uppmaning – efter svåra åren: “Vi är tillräckligt besatta”

Dela på: