QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Quiz om Melodifestivalen 2021: Para ihop rätt låt med rätt artist

11 mar, 2021 
AvStina Dahlgren
charlotte perrelli, the mamas, danny saucedo
På lördag är det äntligen dags för den stora finalen av Melodifestivalen 2021. Men hur bra koll har du egentligen på artisterna och deras låtar? I det här quizet sätts dina kunskaper på prov!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Största snackisarna i Melodifestivalens historiaBrand logo
Största snackisarna i Melodifestivalens historia

Det har blivit dags för den stora finalen av Melodifestivalen 2021. Överlag har årets förhandsfavoriter faktiskt tagit sig till final (för en gångs skull) och under deltävlingarna syntes inga större skrällar.

Favoriterna i Melodifestivalen 2021

Eric Saade som var storfavorit och därmed startade allra sist i deltävling nummer fyra knep en finalplats tillsammans med några andra favoriter i samma deltävling – The Mamas.

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, som redan vunnit både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest tidigare, höll för trycket och har även hon en plats i finalen. Vem som nu får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam till våren är ännu oklart, men vi vet att det står mellan tolv riktigt starka artister och låtar.

Quiz om artisterna och låtarna i Mellofinalen 2021

Men har du koll på alla som tävlar på lördag? I det här quizet testar du dina Mello-kunskaper ordentligt. Endast den som sett alla deltävlingar kommer få full pott i detta quiz. Upp till bevis!

Foto: TT

Annons