Mary, 106, har överlevt covid-19 TVÅ gånger – så håller hon sig frisk

Mary Nicholson, 106, som har överlevt covid-19 två gånger

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Brittiska Mary Nicholson har just firat sin 106:e födelsedag – och även firat det faktum att hon precis har tillfrisknat från sin senaste omgång med covid-19. Nu känner hon sig friskare än någonsin.

Firandet var stillsamt på grund av pandemin. Personalen uppvaktade Mary med sång och tårta. Den stora festen kommer istället att gå av stapeln när restriktionerna hävs.

Svävade mellan liv och död

Första gången Mary drabbades av covid-19 blev hon så svårt sjuk att man inte trodde att hon skulle överleva. Men mot alla odds blev Mary frisk. På nyårsafton fick hon diagnosen covid-19 för andra gången. Den här gången blev sjukdomen inte lika svår och Mary hann hämta sig lagom till sin födelsedag den 12 januari.

– Jag har haft en fantastisk födelsedag och jag är så lycklig att jag slipper vara isolerad på grund av covid! Jag hostar fortfarande litegrann men jag mår bra i övrigt, säger hon i en intervju med Daily Mail.

Mary: Det här är hemligheten bakom mitt långa liv

Marys något ovanliga recept för en god hälsa är att alltid vara på alerten – och att dricka fullfet mjölk och en liten whisky på kvällen. Mary säger att hon även är förtjust i grädde och smör.

Mary, som bor på ett äldreboende i Merseyside i Storbritannien, är ogift och har inga barn. Hon har alltid varit väldigt självständig, berättar hennes släktingar. Det var först som 102-åring hon flyttade till äldreboendet, innan dess klarade hon helt sig själv.

Foto: Instagram, TT

Redaktionens tips
8 saker människor ångrar på dödsbädden
Kristin Kaspersens ord om relationen till okända systern Monica
Skådespelare i samma ålder gör oss förvirrade: Är de lika gamla?
Dela på: