Mary, 106, har överlevt covid-19 TVÅ gånger – så håller hon sig frisk

Mary Nicholson, 106, som har överlevt covid-19 två gånger

Videon kunde inte hittas

Brittiska Mary Nicholson har just firat sin 106:e födelsedag – och även firat det faktum att hon precis har tillfrisknat från sin senaste omgång med covid-19. Nu känner hon sig friskare än någonsin.

Firandet var stillsamt på grund av pandemin. Personalen uppvaktade Mary med sång och tårta. Den stora festen kommer istället att gå av stapeln när restriktionerna hävs.

Svävade mellan liv och död

Första gången Mary drabbades av covid-19 blev hon så svårt sjuk att man inte trodde att hon skulle överleva. Men mot alla odds blev Mary frisk. På nyårsafton fick hon diagnosen covid-19 för andra gången. Den här gången blev sjukdomen inte lika svår och Mary hann hämta sig lagom till sin födelsedag den 12 januari.

– Jag har haft en fantastisk födelsedag och jag är så lycklig att jag slipper vara isolerad på grund av covid! Jag hostar fortfarande litegrann men jag mår bra i övrigt, säger hon i en intervju med Daily Mail.

Mary: Det här är hemligheten bakom mitt långa liv

Marys något ovanliga recept för en god hälsa är att alltid vara på alerten – och att dricka fullfet mjölk och en liten whisky på kvällen. Mary säger att hon även är förtjust i grädde och smör.

Mary, som bor på ett äldreboende i Merseyside i Storbritannien, är ogift och har inga barn. Hon har alltid varit väldigt självständig, berättar hennes släktingar. Det var först som 102-åring hon flyttade till äldreboendet, innan dess klarade hon helt sig själv.

Foto: Instagram, TT