6 svenska kändisar som klippt lugg

Komikern Josefin Johansson och skådespelaren Dakota Johnson är två exempel på kändisar som många associerar med deras iögonfallande lugg.

Samtidigt finns det stjärnor vi inte alls kan föreställa oss i något annat än jämnlångt hår och tydlig bena. Här är sex exempel på kändisar som oväntat nog klippt lugg en gång i tiden:

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren i lugg

Pernilla Wahlgren har testat flera olika frisyrer, från page till böljande lockar. Här är året 1985 och Pernilla laddar upp inför Melodifestivalen i en voluminös lugg.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen i lugg

Vi är vana att se Kristin Kaspersen i jämnlångt hår och tydlig bena – men inte här. Året är 2001 och den folkkära tv-personligheten syns i kortklippt lugg som hon dragit lite åt sidan.

Alice Bah Kunke

Alice Bah Kunke i lugg. Står tillsammans med programledarna i Söndagsöppet

Innan Alice Bah Kunke blev politiker arbetade hon som programledare för bland annat Söndagsöppet. Här är året 1994 och Alice poserar bredvid kollegorna Uffe Larsson och Agneta Bolme Börjefors.

Carolina Gynning

Carolina Gynning i lugg

Även om Carolina Gynning har haft flera olika hårstilar är det nog många som glömt bort att hon en gång i tiden rockat lugg. Nämligen 2004 – samma år som hon vann Big Brother.

Carina Berg

Carina Berg poserar i lugg

Här är året 2006 och Carina Berg befinner sig på galapremiär för James Bond-filmen Casino Royale. Det mörka håret har hon matchat med en kort page och en inramande lugg.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli i lugg

När Charlotte Perrelli (då Nilsson) vann Melodifestivalen 1999 matchade hon sitt långa blonda svall med lugg. På Eurovision ett par månader senare stylade hon den i snedbena.

Foto: TT

Utvald läsning