QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Lena Olin, Lasse Hallström och dottern Tora jobbar ihop i filmen Hilma

10 maj, 2021 
Familjen jobbar ihop i filmen om Hilma af Klint!
Lasse Hallström gör comeback – och med i nya filmen Hilma ser vi hustrun Lena Olin och dottern Tora Hallström, som onekligen går i sin skådespelar-mammas fotsteg!
Annons
Svenska kändisarna som har 5 barn eller flerBrand logo
Svenska kändisarna som har 5 barn eller fler

Nu är det nio år sedan som Lasse Hallström regisserade film senast, så nu var det väl på tiden att han klev på ett nytt projekt. Och då var det dags, i september är planen att inspelningarna av den nya filmen om Hilma af Klint, med namnet Himla, sätter igång.

– Jag har jobbat på det här manuset i tre år och aldrig tröttnat på att leta efter nya pusselbitar i mysteriet Hilma af Klint, säger Lasse Hallström i ett pressmeddelande.

”Vår dotter Tora kommer spela den yngre Hilma”

Filmen kommer bli Viaplays första nordiska film för en internationell publik, och i rollen som Hilma af Klint ser vi både Lasse Hallströms hustru Lena Olin och dottern Tora Hallström.

– Jag delar Hilmas fascination för det andliga. Och det var menat för min fru Lena Olin att spela den äldre Hilma och för vår dotter Tora att spela den yngre Hilma, fortsätter Lasse Hallström.

Annons

Dottern Tora går i mamma Lenas fotspår

Lena Olin är en väletablerad skådespelare som bland annat medverkat i flera av Ingmar Bergmans uppsättningar på Dramaten under 80-talet, sedan slog hon igenom internationellt 1988 slog i Philip Kaufmans Varats olidliga lätthet 1988. Och nu blir det tydligt att dottern Tora Hallström går i mammas fotsteg när (nästan hela) familjen jobbar ihop i nya filmen.

Men det är inte första gången Lena Olin och Lasse Hallströms dotter Tora dyker upp i en av pappans filmer. 2009 såg vi henne i Hachiko – En vän för livet, i vilken även Richard Gere medverkade, och 2013 i Safe haven.

Lena och Lasse kommer tillbaka till Sverige

Sedan 90-talet bor makarna Lasse Hallström och Lena Olin i USA men man räknar då att de inom kort kommer tillbaka till Sverige för att arbeta. Inspelningarna för filmen planeras kicka igång i september i år på plats i både Stockholm och i Litauen. Hilma beräknas få streamingpremiär under 2022.

Annons

Lasse Hallström och Lena Olin gifte sig för 27 år sedan, och 26-åriga dottern Tora är parets gemensamma barn. Lasse Hallström har sonen Johan Hallström sedan en tidigare relation, och Lena Olin har också sonen Auguste Rahmberg tillsammans med skådespelaren Örjan Ramberg.

Filmen om Hilma af Klint

Den svenska pionjären inom abstrakt måleri, Hilma af Klint, kom att bli hyllad och erkänd först efter sin död och idag ses hon som en feministisk ikon. Konstnärens liv och konst har inspirerat modekollektioner, gett upphov till en opera och skildrats i en dokumentär tidigare. Hennes konst har visats upp på bland annat Guggenheim i New York och Moderna museet i Stockholm och Malmö.

Lasse Hallström, Tora Hallström och Lena Olin
Huvudrollen delas av hustrun Lena Olin och dottern Tora Hallström – i filmen Hilma i regi av Lasse Hallström.

Foto: TT/Viaplay/Instagram

Annons