QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Länge leve bonusfamiljen – det kommer filmen handla om

09 sep, 2022 
Lisa och Patrik i vintermiljö samt från nya inspelningen
Hur ska det gå för Lisa och Patrik efter dramatiken i säsong 4? Vi får se, men helt kört verkar det inte. Det här kommer nämligen långfilmen om att handla om.
Annons

Bonusfamiljen hade premiär i rutan våren 2017 och blev en omedelbar succé. I fyra säsonger har Bonusfamiljen bjudit på stark vardagsigenkänning (och ja, kanske en del överdrivet också).

Först var det bara meningen att det skulle bli tre säsonger och trots tittarsiffror på över miljonen per avsnitt knöt man ihop säcken för Lisa, Patrik, Martin, Katja, Biggan, Eddie, William, Bianca, Sima och de andra.

På temat krångliga familjerelationer finns det dock oändligt med pitchar med hög igenkänning. Tack vare det och seriens otroliga popularitet beslöt manusförfattarna därför att förlänga serien med en säsong till. Och så i vintras kom det glädjande beskedet att man dessutom gör en långfilm.

Video: Tre tips för att få en lycklig bonusfamilj

3 tips för att få en lycklig bonusfamiljBrand logo
3 tips för att få en lycklig bonusfamilj

Vad kommer filmen om Bonusfamiljen att handla om då?

I filmen av Bonusfamiljen beger sig hela gänget till fjällen ihop. Du hör ju! Det här kan gå precis hur som helst!

Annons

Det lär dock vara ännu mer spänningar och trassel än vanligt att ta hänsyn till. För minns du hur förra säsongen slutade? (Spoiler alert!) Jo, Patrik var ju otrogen mot Lisa, som också fick redan på detta.

Handlingen i den nya långfilmen utspelar sig cirka tio månader senare. Vad som utspelat sig under de månaderna är (åtminstone än så länge) oklart, men Lisa och Patrik verkar ha tagit sig igenom krisen såpass att Patrik bestämmer sig för att bjuda med hela bonusfamiljen på en resa till Dalarna. Tanken är att de ska fira nyår på ett pensionat där och Patrik har även förberett en överraskning. Förväntningarna på resan är skyhöga – men fallet blir hårt när en plan går snett.

– Vi hade en historia som inte berättades så bra i en säsong, men som vi kunde fördjupa oss i ett annat format. Det här blir första gången vi får se dem resa i väg och vara tillsammans under samma tak i flera dygn, säger manusförfattaren Moa Herngren till Expressen.

Annons

När har Länge leve bonusfamiljen premiär?

Långfilmen har premiär den 2 december 2022.

Vilka skådespelare/rollfigurer är med i långfilmen?

– Det är en lite annorlunda uppställning i filmen, men det är ganska många av de älskade karaktärerna som är.

Filmen kommer till stor del kretsa kring Lisa och Patrik, men flera andra rollkaraktärer är med. Här är några skådespelare som kommer medverka:

  • Vera Vitali
  • Erik Johansson
  • Fredrik Hallgren
  • Frank Dorsin
  • Johan Ulveson
  • Marianne Mörck
  • Christer Lindarw

Filmen är skriven av Moa Herngren, regisserad av Felix Herngren och bakom idén står upphovspersonerna Clara, Felix och Moa Herngren. Alltså samma personer som ligger bakom serien.

Foto: SVT

Annons