Kristian Luuks dotter Smilla har vuxit upp – här är hon i dag

Smilla och Kristian Luuk på premiären av Lyrro 2018.
7 kändisbarn som har vuxit upp
2:03

Efter reklamen: 7 kändisbarn som har vuxit upp

(2:03)

Slå på ljud

Underhållningsprofilen Kristian Luuk är känd för en rad saker. Han slog igenom på 90-talet med radioprogrammet Hassan och ZTV-programmet Knesset. Sedan dess har han varit en självklar del av nöjes-Sverige och är en av de mest uppskattade programledarna i landet.

På senare år har han gjort Luuk & Hallberg tillsammans med sin sidekick Daniel Hallberg, Fråga Lund och nu syns han i Veckans ord på SVT. Sen får vi så klart inte glömma På spåret som han lett tillsammans med Fredrik Lindström sedan 2009.

Kristian Luuks jobbiga skilsmässa från Carina Berg

På det privata planet hade Kristian Luuk en uppmärksammad relation med en annan nöjesprofil, Carina Berg. De gifte sig 2008 och hade då varit ett par i ungefär tre år. Året efter bröllop fick de sonen Holger tillsammans. Äktenskapet tog slut 2016.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Eftersom det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, berättade Carina Berg på Instagram då.

Innan det förhållandet var han gift med Anna Luuk som han också har sonen Sebastian, 21, och dottern Smilla, 23, med.

Det gör Smilla Luuk i dag

I slutet av mars var Kristian Luuk med i Sarah Dawn Finers intervjupodcast Talk to med. Och då berättade han lite om vad barnen håller på med.

– De har flyttat hemifrån. 23-åringen har till och med köpt en egen lägenhet så hon kommer aldrig tillbaka, säger han om Smilla Luuk.

– Hon har varit driftig. Hon gav ut kokböcker och sånt om glutenfri mat när hon gick på gymnasiet, så hon startade firma tidigt, berättar han också.

För så är det ju, redan 2013 kom kokboken Smilla bakar glutenfritt, och två år efter kom uppföljaren Smilla lagar glutenfritt. 2018 släpptes också Smilla firar glutenfritt. Hon har haft en Youtube-kanal med mattema, och har nu en prisad podcast tillsammans med Linus Engqvist Richert. Den heter Glutenpodden.

Smilla Luuk inför sitt senaste boksläpp.

Smilla Luuk inför sitt senaste boksläpp.

Janerik Henriksson/TT

Just nu pluggar hon också copywriting på Berghs School of Communication i Stockholm.

Så hon har att göra, med andra ord!

Smilla Luuks relationen till Carina Berg

På tal om skolans namn, hur är då relationen till sin pappas exfru Carina Berg? Jo, den verkar vara god att döma av deras korrespondens på sociala medier. Då och då kommenterar de varandras inlägg på Instagram.

Som när Smilla och brorsan Sebastian dj:ade på ett uteställe i Stockholm i somras.

”Jag och Otto kommer!”, skrev Carina Berg då och lade till ett rött hjärta.

”Hedersgäster”, svarade Smilla Luuk.

Foto: TT

Utvald läsning