QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Intervju: Keyyo om Svenska powerkvinnor och deltagarnas mörka humor

19 aug, 2021 
AvVeronica Henriksson
Vi har sett henne i produktioner som Bäst i test och Let's Dance – och så sent som i somras fick vi höra henne prata i Sommar i P1. Nu är Keyyo aktuell i det nya programmet Svenska powerkvinnor där hon har sällskap av bland annat Camilla Läckberg och Laila Bagge. Men att vara en powerkvinna är mer än att bara äga imperium, menar Keyyo.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Keyyo om varför hon inte vill bli kallad för powerkvinnaBrand logo
TV: Keyyo om varför hon inte vill bli kallad för powerkvinna

24-åriga Keyyo, eller Kristina Petrushina, som hon egentligen heter, blev upptäckt redan för sju år sedan och sedan dess har hennes karriär pekat spikrakt uppåt. Men vägen till den extrema framgången och livet i rampljuset kom lite som en chock – även för Keyyo.

– När jag startade youtube hade inte jag en tanke på att det skulle bli något större. Det hade varit en lögn att säga att jag inte alls drivs eller tycker om bekräftelsen, för det är väldigt roligt att få det. Men det är inte rampljuset jag lockas mest av, utan att få göra alla roliga saker.

I tv-sammanhang får vi ofta se Keyyo som den glada, spralliga och roliga kvinnan som alltid har nära till skratt och skämt. Men hon själv beskriver sig... lite som ett organiserat kaos.

Keyyo i Svenska powerkvinnor
Keyyo är en av medverkarna i TV3s nya program Svenska powerkvinnor.

– Haha, jag är bara klippt rolig. Jag tror att jag är väldigt planerad samtidigt som jag är väldigt spontan utav mig. Oftast blir det en krock i huvudet. Jag lever bara efter mottot ”carpe fucking yolo”.

Annons

Du inleder ditt sommarprat med att skämta om att du är så ung att du kommer att stå för historiens kortaste sommarprat, för att det inte finns något att säga om dig. Känner du någonsin att du inte blir tagen på allvar i branschen, för din ålder?

Ja, och jag har varit extremt nervös när jag kommit in i rum med endast etablerade producenter och människor som kommit långt i sina karriärer. Män, medelålders… Då känner jag oftast att jag hamnar i underläge, men jag tror att det är därför jag blir extra stolt över mig själv när jag vågar höja rösten och komma med ett förslag, eller säga ifrån när jag inte tycker att något känns rätt.

Keyyo medverkar i nya realityserien Svenska powerkvinnor

Snart kommer vi att se dig i nya reality-serien Svenska powerkvinnor. Hur kändes det att få frågan om att vara en del av programmet?

– Jättekul, men jag känner mig också som det svarta fåret. När de ringde och frågade tänkte jag ”vad ska jag bidra med?”. Mitt bland alla imperium, hus, lägenheter i Marbella och hjärnforskare, så känner jag att, men förlåt… Jag har inte ett så jätteroligt liv. Jag har känt lite stress över vad jag ska visa upp.

Annons

– Men jag tänker samtidigt att också lite skönt att visa en kontrast att det inte alltid behöver vara så jäkla superglammigt. Jag får ta den! Det har varit jätteroligt och jag är superstolt över att få vara en del av det här gänget! Alla är jätteinspirerande och jag är glad att fått lära känna dem.

serien har premiär på TV3 och Viaplay tisdag 7 september kl 21.00
Svenska powerkvinnor har premiär på TV3 och Viaplay tisdag 7 september.

Vem av de andra deltagarna har överraskat dig mest?

– Mouna måste jag säga! Hon har väldigt, väldigt mörk humor som hon delar med Camilla. Alltså, att medverka i gruppchatt med dem... Där sätter man dem på mute! Det skickas olämpliga bilder om man säger så, haha.

I det nya programmet Svenska Powerkvinnor får tittarna följa Laila Bagge, Camilla Läckeberg, Keyyo, Dr Mouna och Antonija Mandir i deras privatliv och yrkesliv. Camilla Läckberg har till exempel sagt att "Tittarna kommer att få se allt och lite till av min oftast väldigt hektiska vardag, från frukostkaos till jobbmöten och husplanering." och Laila Bagge har tidigare sagt "Vi är ju ganska filterlösa i min familj så jag hoppas kunna ge en så sann bild av mig och mitt liv som möjligt – i både motgångar och framgångar."

Annons

Hur skulle du beskriva en powerkvinna?

Jag tycker inte alls att det har att göra med vilket yrke man har. För mig har det varit allt ifrån en lärare, Karin, jag hade i svenska som alltid gjorde det lilla extra och ställde upp till min mamma. Det är också powerkvinnor! Kvinnor som kan inspirera och hitta en styrka och bara vara goda medmänniskor är powerkvinnor.

Keyyo är 24 år.

Keyyo om relationen till sin mamma

Hur viktigt tycker du att det är att vara omringad av starka kvinnor?

– Jag har haft jättemånga förebilder inom familjen och i arbetet och jag tror att det har varit jätteviktigt. Det är dels det, att jag har haft starka förebilder, som har gjort att jag har varit drivande och motiverad och inspirerad. Jag tror att man ska satsa på att omringa sig av kvinnor, vänner och människor som ger dig bra energi.

Annons

Två viktiga personer i Keyyos liv har varit bland annat hennes mamma och mormor och det går inte en dag utan att de hörs. Det är också mamma och mormor som Keyyo tackar för sitt enorma driv.

– Det jag har lärt mig utav dem är att det gäller att vara boss över sitt eget liv och att det inte är någon som kommer att göra saker åt dig. Vill du något, får du göra det själv. Utan att armbåga sig fram, man kan fortfarande vara snäll. Bara för att någon annan kommer högre, betyder det inte att du åker ner.

Keyyo svarar på de mest googlade frågorna om sig själv:

Keyyo och Hugo
Hugo var Keyyos danspartner i Let's dance.

Hur gammal är Keyyo?

– 24!

Var bor Keyyo?

– Stockholm.

Hur lång är Keyyo?

–163,5 cm. Den här halva centimetern är jäkligt viktig!

Var är youtubestjärnan Keyyo född?

– Nej, jag tror inte att det är någon som har skrivit youtubestjärna. Är det verkligen det? Herregud! Omsk i Ryssland.

Annons

Vem är Keyyo?

– Ja, det undrar jag också. Jag kan beskriva mig själv som en flashbackanvändare en gång gjorde. ”Hon är ganska skön för att vara blond bimbo.” Jag tar det typ som en komplimang!

Keyyo Let’s dance?

– Ja! Det hände. Jag var med. Det var bra och det mest intensiva jag har gjort i hela mitt liv, men också lite som terapi. Jag har fått bra hållning, men nu också förlorat bra hållning. Jättekul var det! Men jag är verkligen ingen tävlingsmänniska, så inga jäkla tävlingsprogram nu på ett tag tack. Om Elitstyrkans hemligheter hör av sig kanske jag kan tänka lite på det, men annars nej.

Keyyo och Hugo?

– Inte alls otippat att den kom. Det är ju Hugo som jag dansade med och vi har kommit att bli jättenära och det gör man ju. Jag har aldrig tävlat i någonting och inte upplevt det tidigare, men man blir som ett lag som strävar mot samma mål. Och man blir helt insnöad och umgås dag ut och dag in så jag fattar helt och hållet att det är googlat och det är en person som jag uppskattar jättemycket.

Svenska powerkvinnor har premiär på TV3 och Viaplay tisdag 7 september kl 21.00.

TV: Se Laila Bagge berätta om kraschen efter inspelningen - och stödet från KoroshBrand logo
TV: Se Laila Bagge berätta om kraschen efter inspelningen - och stödet från Korosh

Foto: TT, Johnny Wohlin/Viaplay

Annons