QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Kändisarna som startade sina karriärer i dokusåpor – minns du dem?

29 apr, 2021 
Dr Mikael i Robinson och idag.
Robinson, Paradise Hotel och Big Brother är några av de program där några av våra kändisar har börjat sina karriärer. Kommer du ihåg vilka det är? Vissa får en att höja på ögonbrynen, kan vi lova.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Våren är som vanligt fylld med säsonger av olika realityprogram. De mest klassiska dokusåporna som Big Brother, Expedition Robinson och Paradise Hotel är i full gång. Under årens lopp, har flera, idag välkända ansikten gjort tv-debut i just dessa program. MåBra tar med dig på en liten “trip down memory lane”.

TV: 5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåporBrand logo
TV: 5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor

Martin Melin

Martin Melin

Medieprofilen Martin Melin stod 1997 som vinnare av den allra första säsongen av Robinson. Före sin medverkan i Robinson jobbade han som polis och det har han fortsatt med efter sin vinst. Han har skrivit böcker, medverkat i tv-program som Let´s Dance, föreläst och skaffat en stor följarskara på Instagram.

Annons

Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi före och efter Robinson.

1998 blev Alexandra Zazzi den andra personen att vinna Robinson. Idag är Alexandra en folkkär tv-kock och kokboksförfattare. Förutom att laga mat i tv och skriva kokböcker jobbar hon som matskribent på Göteborgs-posten.

Alexandra Zazzi har tävlat i tv-programmet Kockarnas kamp och Biggest Loser VIP.

Per Holknekt

Per Holknekt före och efter Big Brother.

Per Holknekt var med i premiären av Big Brother 2000 och knep en andra plats. Han hade då just blivit nykter efter flera års missbruk. Efter programmet startade han det framgångsrika klädmärket Odd Molly. Han har även figurerat i media både på grund av sina äktenskap med sångerskan Viktoria Tolstoy och med sångerskan Lena Philipsson.

Annons

Peter Rung (tidigare Peter Svensson)

Peter Rung före och efter Big Brother.

Idag är Peter Rung en stark manlig röst i den feministiska kampen. Men kommer du ihåg att första gången svenska folket fick lära känna honom var i Big Brother 2002. Han gjorde sig ökänd när han efter en blöt kväll kissade i en av de andra deltagarnas väskor.

Idag är Peter gift med Nina Rung och de kämpar tillsammans för kvinnor och tjejer rättigheter. Han driver tillsammans med henne företaget Huskurage som jobbar för att förebygga våld i hemmet. Han syns även på sina sociala medier, i tv och tidningar där har driver olika feministiska frågor.

Annons

Mikael “Soldoktorn” Sandström

Mikael Sandström före och efter Big Brother.

Mikael “Soldoktorn” Sandström är ett välkänt ansikte efter att i många år ha varit hela svenska folkets doktor på Nyhetsmorgon. Något som inte alla vet om honom är att han medverkade i Robinson 2003. Soldoktorn knep till och med en femte plats.

Förutom att figurera i media som Doktor Mikael har även hans relativt nya förhållande med sångerskan och programledaren Lotta Engberg lett till en hel del skriverier.

Carolina Gynning

Carolina Gynning före och efter Big Brother.

2004 stod den kaxiga skånskan Carolina Gynning som vinnare av Big Brother. Efter vinsten har Gynning gjort kometkarriär och kan minst sagt benämnas en mångsysslare. Hon har programlett tv-program som Förkväll, Idol och Sommarkrysset. Man kan även hitta hennes konst tryckt på glas, kuddar och tavlor i vart och vartannat svenskt hem.

Annons

Just nu är Carolina Gynning även aktuell med sin populära podcast “Gynning & Berg – hittar sig själva” som hon har tillsammans med mediapersonligheten Carina Berg.

Isabel Adrian

Isabel Adrian under och efter Robinson.

Isabel Adrian var med i Robinson 2004 och blev kanske mest känd för sitt förhållande med Jerry Forsberg, säsongens vinnare (ett förhållande som tog slut efter några månader).

Eftet programmet jobbade Isabel som modell, blev ihop med Steve Angello från DJ-gruppen Swedish House Maffia och flyttade till Hollywood. Det var också, boende i Hollywood, hon fick sitt genombrott för svenska folket när hon medverkade i programmet Svenska Hollywoodfruar. Isabel har idag flyttat tillbaka till Sverige tillsammans med sin familj och jobbar med sina sociala medier.

Annons

Elena Belle

Elena Belle under Paradise Hotel-tiden och Elena Belle idag.

Elena Belle, eller Natacha Peyre som hon då hette, slog igenom i andra säsongen av Paradise Hotel 2005. Efter programmet har hon mestadels jobbat som modell och främst som glamourmodell.

Hon blev bekant för svenska folket igen när hon medverkade i Svenska Hollywoodfruar 2016. Elena blev för ett år sedan änka men bor kvar i Los Angeles tillsammans med sin dotter.

Sofia Hellqvist

Sofia Hellqvist under Paradise Hotel-tiden och Sofia Hellqvist idag.

Paradise Hotel är inte det program som de flesta förknippar prinsessan Sofia med. Prinsessan kom in i programmet som joker år 2005 och blev genast ett känt namn.

Annons

Efter sin medverkan utbildade hon sig bland annat till Yogalärare i New York och byggde upp välgörenhetsorganisation Project Playground. 2010 framkom det för första gången att Sofia Hellqvist och prins Carl Philip hade en relation och 2015 blev hon prinsessan Sofia med hela svenska folk när de gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm.

Samir Badran

Samir Badran under Paradise Hotel-tiden och Samir Badran idag.

Samir Badran gjorde succe när han gick in i Paradise Hotel-huset 2013. Med den nytatuerade textraden “Sucess”, gjord specifikt för att han kom med i programmet, berättade han om hur att medverka i Paradise Hotel hade varit en dröm så länge han kunde minnas. Detta är bara en av alla saker som har gjort honom till en av de mest minnesvärda deltagarna genom tiderna.

Annons

Efter programmet har Samir Badran medverkat i Melodifestivalen ett antal gånger tillsammans med artisten Viktor Frisk. Han har även jobbat som programledare för Talang och fått 560 000 följare på Instagram.

Daniel Paris

Daniel Paris under inspelningen av Ung och Bortskämd och Daniel Paris idag.

Medieprofilen Daniel Afshinnejad, eller Daniel Paris som han är mer känd som, vann den första säsongen av dokusåpan Ung och Bortskämd 2010. Efter programmet har Daniel Paris figurerat i alla möjliga mediala sammanhang. Han har bland annat bloggat, programlett, skrivit böcker och suttit i olika paneler.

Annons

Joakim Lundell

Joakim Lundell under Kungarna av Tylösand och Joakim Lundell idag.

Joakim Lundell gjorde sig känd under namnet Jockiboi när han medverkade i dokusåpan Kungarna av Tylösand år 2010. Efter programmet drev Joakim en skandalomsusad blogg.

Det var först när Joakim blev tillsammans med Jonna Lundell som han började jobbet med att rebranda sig från grisig dokusåpakändis till välkänd mediepersonlighet. 2015 startade paret sin Youtubekanal tillsammans, något som har varit en framgångssaga och öppnat många dörrar. Paret driver idag en av Sveriges största Youtubekanaler med nästan en miljon följare.

Annons

Joakim har också producerat ett flertal tv-program, skrivit en bok om sin uppväxt och sommarpratat.

Se också: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsinBrand logo
Se också: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin
Annons