Kändisarna du inte visste var släkt med varandra

Johannes Brost och Gry är släkt

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Erik Haag och Kalle Zackari Wahlström

Bröderna Erik och Kalle

Har du suttit och kollat på något SVT-program med Kalle Zackari Wahlström och tänkt att han pratar på ett väldigt bekant sätt? Han låter ju väldigt lik... Erik Haag? Ja, det gör han – de två är nämligen halvbröder. Erik Haag, 53, och 39-åriga Kalle Zackari Wahlström har samma mamma men olika pappor.

Johannes Brost och Gry Forssell

Farbror

Va, är de släkt? Ja, Johannes Brost, som tragiskt gick bort i cancer 2018, 72 år gammal, var farbror till radioprofilen Gry Forssell, 47. Johannes Brost halvbror är musikern Tomas Forssell, som är Grys pappa. Johannes och Thomas lärde dock inte känna varandra förrän i vuxen ålder, när de träffades av en slump vid en pissoar, även om de alltid varit medvetna om varandras existens. När de väl träffats höll de två dock kontakten livet ut.

Josephine Bornebusch och Claudia Galli Concha

Faster och brorsdotter

Josephine Bornebusch, 39, och Claudia Galli Concha, 42, är inte bara kolleger i egenskap av skådespelare – de är också släkt. Men inte kusiner, som man kan tro med deras liknande åldrar. Nej, Claudia är faktiskt moster till Josephine. Claudia är nämligen sladdbarn, och ett av hennes äldre syskon är scenografen Cian Bornebusch, som alltså är Josephines mamma.

Prins Daniel och Frida Hansdotter

Släktingar

Innan prins Daniel, 47, gifte sig med kronprinsessan Victoria var han en vanlig kille från Ockelbo som tyckte om att idrotta. Han är inte den enda i sin släkt som gillar det – prins Daniel är nämligen syssling med OS-guldmedaljören i slalom, Frida Hansdotter, 35. Fridas morfar var bror till Daniels morfar, och Daniels mamma Ewa Westling är alltså kusin med Fridas mamma.

Jamie Lee Curtis och Janet Leigh

Mor och dotter

Skådespelaren Jamie Lee Curtis, känd från filmer som Freaky friday och A fish called Wanda är faktiskt dotter till Psycho-skådespelaren Janet Leigh.

Melanie Griffith och Dakota Johnson

Mor och dotter

Hollywoodstjärnan Melanie Griffith är mamma till 50 shades of Grey-skådespelaren Dakota Johnson. Melanie fick dottern med exet Don Johnson, innan hon gifte sig med Antonia Banderas 1995 och fick två barn till med honom.

Marisa Tomei och Julianne Moore

Kusiner

Det är en imponerande släkt där kusinerna kan kivas om vem som har fått flest Oscars. Oscarsvinnarna Marisa Tomei och Julianne Moore är kusiner, och har vunnit varsin guldig statyett. Att de är kusiner visste de dock inte om förrän för några år sedan, och de två hann till och med spela mot varandra i filmen Crazy stupid love innan de upptäckte det.

Prince Charles och Ralph Fiennes

Sysslingar

Mja, det är inte riktigt så att Lord Voldemort-skådespelaren Ralph Fiennes är en bortglömd halvbror till prins Charles. Men de två är faktiskt åttamänningar, och båda deras familjeträd sträcker sig bak till kung James II av Skottland som dog 1460.

Steven Spielberg och Jessica Capshaw

Styvfar

Steven Spielberg och Grey's anatomy-stjärnan Jessica Capshaw har inget blodsband, men de är familj. När Spielberg gifte sig med sin fru, skådespelaren Kate Capshaw, 1991 fick han också en ny familjemedlem i egenskap av hennes tonårsdotter Jessica.

Christian Bale och Gloria Steinem

Styvmor

Batman-skådespelaren Christian Bale är inte uppvuxen med feministikonen Gloria Steinem. Men under de sista åren i Christian Bales pappa David Bales liv var han gift med henne – och Steinem blev Hollywoodstjärnans styvmamma.

LÄS MER

”Om vi fick barn” - De 10 roligaste hypotetiska föräldraparen

Quiz: Vilka är kändisbarnens föräldrar?

Här är kändisarnas mest bisarra (och jättedyra) julklappar

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: