QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Jessica Bäckman har barn med Marcus Schenkenberg: “Inte kära”

16 maj, 2023 
För ett år sedan berättade supermodellen Marcus Schenkenberg att han och tv-profilen Jessica Bäckman fått barn ihop.
Men föräldrarna är inte ett par.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 kändispar som fått barn i hemlighetBrand logo
6 kändispar som fått barn i hemlighet

Förra våren blev den svenska modellen Marcus Schenkenberg pappa för första gången, vid 53 års ålder. Han visade då upp en bild på sonen på sociala medier.

“Välkommen till världen, min vackra lilla pojke Collin”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

I veckan fyllde Collin år, något som pappan stolt visade upp på plattformen.

Tv-profilen: “Är inte kär i Marcus och han är inte kär i mig”

Till en början var det oklart vem som är mamma till sonen, men det tog inte lång tid innan det visades sig att det är Jessica Bäckman, 34. Hon har tidigare varit med i tv-program som Baren och Sveriges värsta bilförare.

Annons

Föräldrarna träffades första gången 2016 efter att ha stiftat bekantskap med varandra via sociala medier, och under den sommaren hade de en kort flört.

I dag har de inte ett förhållande, men hösten innan Collin föddes återupptog de kontakten och nu är de de goda vänner.

– Jag är inte kär i Marcus och han är inte kär i mig. Vi tycker om varandra jättemycket som vänner men inget kärleksmässigt. Jag tror inte på att försöka få fram det bara för att vi har barn ihop, då kommer någon bli sårad. Jag vill inte tvinga fram känslor, berättade Jessica Bäckman för Expressen förra året.

Hon bor nu i Norrköping, och Marcus Schenkenberg bor i Stockholm. Sonen bor mest hemma hos sin mamma, men föräldrarna turas om att hälsa på varandra och har via videosamtal kontakt när de inte träffas.

Tankar om fler barn: “Varit på tal”

Och det finns inte planer just nu på att flytta närmare varandra.

– Jag är singel och Marcus är singel. Vi är nära vänner. Vi får se, det är fortfarande ganska nytt så vi får se hur rutinerna faller sig. Men det är ju typ en och en halvtimme mellan oss så det är ganska smidigt. Det fungerar bra än så länge, sade Jessica Bäckman till Expressen.

Det är inte omöjligt att det kommer fler barn i framtiden, men det är inget som de bestämt ännu.

– Det har varit på tal, sedan om det planeras bli mer barn... Det finns det ingen planering för nu. Men senare så kanske både han och jag är öppna för att skaffa fler barn, vare sig om det är ihop eller inte. Jag kanske träffar någon eller så kanske han träffar någon. Det skulle ju vara roligt om Collin fick syskon, säger Jessica.

Foto: Instagram, TT

Annons