Ikea lanserar "Omtänksam" – sortiment framtaget av ergonomer

27 okt, 2017 
AvNanna von Knorring
Inom kort lanserar Ikea ett helt nytt sortiment som tagits fram med hjälp av ergonomer och sjukgymnaster. ”Omtänksam” ska ge fler ett bekvämt liv – utan att behöva tumma på designen.
Annons

Ikeas nya sortiment går under namnet Omtänksam, ett namn som speglar tanken bakom de nya produkterna som tagits fram med hjälp av sjukgymnaster, ergonomer och forskare inom vården. Produkterna ska bidra till ett enklare och bekvämare liv genom att ge stöd och vara greppvänliga.

– Vi har tittat på livets många faser och behoven som kan uppstå när våra fysiska omständigheter förändras. Oavsett om det är tillfälligt eller permanent, vid någon tid i livet kommer vi alla att behöva lite extra stöd i vardagen, säger AnnaKlara Stenberg Gleisner, designer med fokus på ergonomi, i ett pressmeddelande.

Läs också: Ikea-effekten” kan hjälpa dig att hålla vikten

Produkterna som lanseras inom kort är bara en första del i det nya sortimentet på Ikea och fler kommer att lanseras längre fram. Gemensamt för produkterna, utöver att de är greppvänliga och stödjande, är att den stilrena designen som utmärker Ikeas andra produkter har bibehållits.

Annons

– Produkterna i Omtänksam har ett klassiskt uttryck och kommer förhoppningsvis att hitta sin plats i många hem. Så långt som möjligt har vi använt hållbara material som kan återvinnas. Kvaliteten har varit i fokus för att garantera ett långt liv för alla produkter, säger Britt Monti, kreativ ledare på Ikea of Sweden, i ett pressmeddelande.

Läs också: 7 bebisnamn som är inspirerade av Ikea

I sortimentet ingår bland annat greppvänliga bestick som passar när handen darrar, stödjande kuddar för svank och arm, tåligt porslin som inte glider och en fåtölj som är lätt att resa sig ur. Det finns även tabletter och underlägg som försetts med en yta som inte glider.

Omtänksam lanseras på Ikea den 17 november, men du kan tjuvkika på sortimentet nedan redan nu.

Foto: Ikea Omtänksam

Artikeln publicerades först på Residence.

 

Ikea lanserar kollektionen ”Lurvig” – för husdjur

Läs också: Ikea lanserar kollektionen ”Lurvig” – för husdjur

Annons