QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Husmorsknep: Därför ska du hälla mjöl i diskhon

03 mar, 2021 
Smutsig diskho och en skål med mjöl
Drömmer du om en skinande ren diskho, men har svårt att få till det? Då ska du definitivt läsa vidare! Det här superknepet är nämligen både effektivt och enkelt.
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Husmorsknep som förenklar vardagen är mycket omtyckta. För med få verktyg går det att skapa imponerande resultat, det gäller bara att ha koll på vad man ska använda och hur man göra.

Här tipsar vi om ett knep som får din diskho skinande ren på bara ett par minuter. Det enda du behöver är ett par matskedar mjöl och en trasa!

Rengör vasken: Så gör du

Det här husmorsknepet fungerar utmärkt på rostfria ytor, men var observant på eventuella sprickor i materialet – de kan nämligen bli fyllda med mjöl.

Du behöver:

Mjöl

Trasa eller pappershandduk

Gör så här:

1. Innan du applicerar mjölet är det viktigt att din diskho är fri från smuts. Börja därför med att plocka bort eventuella matrester och rengör sedan med en fuktig trasa och eventuellt spray.

2. När diskhon är ren torkar du den med en torr trasa eller pappershandduk. Det är viktigt att den är riktigt torr.

3. Därefter strör du cirka fyra matskedar mjöl i vasken och arbetar in det i ytan med hjälp av cirkulära rörelser. Under tiden kommer du se att diskhon blir mer och mer glänsande.

4. Avsluta med att torka bort överblivet mjöl, och upprepa processen vid behov.

5. Färdig! Vasken är nu skinande ren, eller hur?

Obs! Det är viktigt att du slänger mjölresterna i soptunnan. Mjöl blandat med vatten blir nämligen som cement i rören, och klumparna som bildas kan i värsta fall orsaka stopp med översvämning som följd.

Artikelinspiration: Apartment Therapy

Foto: TT

Annons