Här ska du placera soffan när du inreder hemma

1. En tumregel för ett öppet och avslappnat rum är att placera soffan så den välkomnar dig när du kommer in i rummet, alltså inte med ryggen mot besökaren.

2. Det finns flera olika värdeskapande funktioner i ett rum. Många placerar soffan mot tv:n men varför inte vända den mot eldstaden istället? Genom att styra bort fokus från tekniken bjuder miljön in till samtal på ett helt annat sätt.

Läs också: Kom i form i soffan: Här är övningarna

3. Bor du i en enrummare eller bara vill dela upp ett större rum så att du får två utrymmen går det utmärkt att sätta soffan mitt i rummet. Tycker du dock att det ser tråkigt ut bakifrån, placera en hylla bakom soffan som är i höjd med ryggen.

4. Att ha gott om plats betyder inte att det är enkelt att inreda rummet. Ett tips är att inreda med flera soffor. Skapa olika små grupper så får du en naturlig avdelning och flera små ”rum” i rummet.

Läs också: Inred med trä – det är bra för din hälsa

5. Släpp in ljuset. Förvånansvärt många väljer att ställa soffan mot ett fönster. Har du stora fönster, prova istället att vända soffan så du ser ut. Ger både en trevlig vy men gör också att du släpper in mer ljus.

Läs också: 6 snygga färgkombinationer att inreda med

Artikeln publicerades först på Residence.

 

Utvald läsning