QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Här är företaget som låter dig ta med hunden till jobbet

20 sep, 2021 
Elvira Lagerström Dyrssen
För den hundägare som ska tillbaka till kontoret i höst kan vardagen bli knepig. Vad gör man egentligen med hunden, när ingen kan passa den? Det har detta svenska företag svar på – de har nämligen infört en hundzon, på jobbet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?Brand logo
TV: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?

Antalet hundägare har skjutit i höjden som följd av pandemin. Hemarbetet har plötsligt gjort det möjligt för många anställda att kunna ta hand om en valp – trots heltidsjobb.

Den 29 september hävs flera av de rådande restriktioner som gällt under pandemin, det blir bland annat möjligt att återgå till den fysiska arbetsplatsen. Hundar är flockdjur och bör inte lämnas ensamma mer än några enstaka timmar i sträck, vilket kan bli ett problem för vissa av de hushåll som valt att skaffa vovve det senaste året.

Detta är någonting som företaget Tre har tagit hänsyn till, när de nu öppnar upp sina lokaler inför hösten. På huvudkontoret har företaget infört en så kallad hundzon – där medarbetare kan umgås med sin fyrbenta kompis under arbetstid.

Annons

– Vi vill göra det enkelt för personalen att återgå till jobbet efter pandemin, säger Cecilia Eriksson, HR-direktör på Tre samt initiativtagare till hundzonen, till Dagens Nyheter.

Rummet där hundarna får vistas ligger längst ner i huset och har en yta på 70 kvadratmeter. För att få ta med sin kompis till jobbet bokar man en plats via Outlook-kalendern – precis som när de anställda annars bokar mötesrum.

– Det har funkat superbra. Vi tillhandahåller hundbäddar, sedan får man ta med sig mat och vatten själv, säger Cecilia Eriksson.

Max fem hundar får vistas där samtidigt och det är upp till ägarna att avgöra huruvida ens hund passar i sammanhanget, eller inte.

– Främst handlar det om att ha ett gott omdöme. Man känner sin hund bäst själv så det är ett eget ansvar att få det att fungera, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre, till DN.

TV: Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
TV: Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärntecken
Annons