Här är företaget som låter dig ta med hunden till jobbet

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
TV: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?
1:19

Efter reklamen: TV: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?

(1:19)

Antalet hundägare har skjutit i höjden som följd av pandemin. Hemarbetet har plötsligt gjort det möjligt för många anställda att kunna ta hand om en valp – trots heltidsjobb.

Den 29 september hävs flera av de rådande restriktioner som gällt under pandemin, det blir bland annat möjligt att återgå till den fysiska arbetsplatsen. Hundar är flockdjur och bör inte lämnas ensamma mer än några enstaka timmar i sträck, vilket kan bli ett problem för vissa av de hushåll som valt att skaffa vovve det senaste året.

Detta är någonting som företaget Tre har tagit hänsyn till, när de nu öppnar upp sina lokaler inför hösten. På huvudkontoret har företaget infört en så kallad hundzon – där medarbetare kan umgås med sin fyrbenta kompis under arbetstid.

– Vi vill göra det enkelt för personalen att återgå till jobbet efter pandemin, säger Cecilia Eriksson, HR-direktör på Tre samt initiativtagare till hundzonen, till Dagens Nyheter.

Rummet där hundarna får vistas ligger längst ner i huset och har en yta på 70 kvadratmeter. För att få ta med sin kompis till jobbet bokar man en plats via Outlook-kalendern – precis som när de anställda annars bokar mötesrum.

– Det har funkat superbra. Vi tillhandahåller hundbäddar, sedan får man ta med sig mat och vatten själv, säger Cecilia Eriksson.

Max fem hundar får vistas där samtidigt och det är upp till ägarna att avgöra huruvida ens hund passar i sammanhanget, eller inte.

– Främst handlar det om att ha ett gott omdöme. Man känner sin hund bäst själv så det är ett eget ansvar att få det att fungera, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre, till DN.

TV: Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärntecken
1:57

Efter reklamen: TV: Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärntecken

(1:57)

Redaktionens tips

Ny studie: Den här personlighetstypen är mest stressande för din hund

Vilken är den smartaste – och den dummaste – hundrasen?

Hundrasen du passar bäst med – enligt ditt stjärntecken

Dela på: