QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Feng shui-experten: Så förbättrar du ditt hem med små ändringar

16 nov, 2021 
Ett sovrum med en blomma och två personer som pekar på en lägenhetskarta
Tycker du att det är svårt att inreda och möblera ditt hem så att det blir trivsamt? Här är feng shui -experten och inredningsdesignern Anjie Chos tips.
Annons
Så får du feng shui i ditt hem – 8 enkla tipsBrand logo
Så får du feng shui i ditt hem – 8 enkla tips

Vem vill inte ha ett hem att trivas och koppla av i? Vi tillbringar mycket tid i hemmet så det kan vara värt att lägga lite tid på att få sitt hem trivsamt. Men det är inte alltid helt lätt att veta hur man ska göra för få till en bra möblering.

Anjie Cho är inredningsdesigner specialiserad på feng shui som arbetar i New York. Feng shui grundar sig på en tusenårig kinesisk filosofi och orden betyder vind och vatten. Anjie Cho brinner för att förvandla hem till en plats där det finns balans och välbefinnande.

4 tips på hur ditt hem blir mer feng shui

Enligt Anjie Cho kan man med små förändringar göra hemmet till en trivsammare och bättre plats att bo på. Här är hennes 4 tips hur du gör:

  1. Uppmärksamma detaljerna i din hemmiljö. Det handlar inte bara om att flytta möbler utan om att förändra energin kring möblerna också. Genom att uppmärksamma alla detaljer i din miljö kommer du att börja inse att de påverkar dig. När du inser det kan du använda feng shui för att möblera ditt hem så att den ger dig kraft och positiv energi.
  2. Börja tänka i andra banor kring hur du använder ditt hem. Kanske har du invanda mönster när du vaknar på morgonen och ska göra iordning frukost. Testa att stanna upp en stund och fundera igenom dina val, om vi kan se på livet lite annorlunda varje morgon genom en enkel handling så bidrar det till lugn.
  3. Om du har ett skrivbord hemma där du arbetar, se över placeringen. Genom att flytta skrivbordet till en mer öppen plats kan din kreativitet och produktivitet öka.
  4. Se över miljön i hemmet att den kan skapa lugn och ro efter en stressig dag. Sovrummet ska vara en viloplats och ska separerats från arbetsytor där man jobbar. Sängen ska vara placerad med utrymme på båda sidor att gå och lägga sig.

Källa: Health.com

Foto:TT

Annons