Gör eget myggmedel – här är receptet från omtalade husmorsknepet

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

tt undkomma myggbett på sommaren är lättare sagt än gjort och få saker kan ödelägga en trevlig sommarmiddag som de små flygande insekterna med sina blodsugande föresatser – för att inte nämna de kliande bulorna deras besök ofta lämnar på huden! Både apotek och livsmedelsbutiker säljer olika sorters myggmedel som hjälper till att hålla myggorna på avstånd men dessvärre är produkterna ofta både dyra och luktar ganska illa.

Så gör du eget myggmedel hemma

Ett bättre alternativ för både plånbok och luktsinne är att göra sitt eget myggmedel hemma. Ett populärt recept som blivit omtalat i sociala medier är gjort av en kvinna i Norrland som använt sig av blandningen i över 15 år. Hon delade med sig av receptet på Facebook och reaktionerna lät inte vänta på sig – inte minst eftersom de norra delarna av vårt avlånga land är kända för just mygg. Förutom att blandningen är både billig och miljövänlig luktar den gott och går att ha framme i solen utan att den tar skada.

Blir du sugen på att testa? Receptet är enkelt och du har säkert redan alla ingredienser hemma i skafferiet redan. Allt du behöver göra är att hälla dem i en flaska på ungefär 0,5 liter och skaka om. Välj gärna en behållare som gör det enkelt att dosera myggmedlet efter behov, en sprayflaska i plast är alltså alldeles utmärkt.

Recept – hemmagjort myggmedel

Du behöver:

10 nejlikor

3 dl rapsolja

½ citron

Vatten

Fler knep att bli av med myggor

Myggor är väldigt doftkänsliga insekter och en av anledningarna till att vissa personer blir myggbitna mer än andra brukar förklaras med just doft; myggorna tycker helt enkelt bättre om vissa människor än andra.

Myggor är också väldigt förtjusta i parfymdofter så ett enkelt sätt att slippa dem är att låta parfymen vila under sommarmånaderna. Du kan också investera i citrusdoftande värmeljus; den fräscha doften tillhör inte heller myggornas favorit.

Källa: expressen.se  Foto: TT

Läs mer:

Forskare: Den här vanliga grönsaken stoppar myggen

9 anledningar till att myggen dras till just dig

Så slipper du myggen – med hjälp av kaffesump

Mer innehåll från MåBra
Dela på: