QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Detta är Niklas Strömstedts familj: systern, flickvännerna och barnen

28 jun, 2021 
Niklas Strömstedt med sonen Simon Strömstedt och frun Jenny Strömstedt.
Niklas Strömstedt sommarprat 2021 handlar om att hitta sig själv och hur det kan förbättra ens relationer i livet. Här är hela Niklas Strömstedts släktträd: fruarna, barnen, systern, föräldrarna, flickvännerna och katten Kerstin!
Annons
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021Brand logo
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

Niklas Strömstedts, 62, kärleksliv har genom åren varit ganska omdiskuterat. Han har träffat en del kända kvinnor, varav vissa förhållanden slutat upp aningen dramatiskt. I sitt sommarprat, som sändes söndag den 27 juni i Sommaren i P1, berättar han om sitt livs viktigaste händelser. Om relationer och att hitta sig själv.

– Måste man förresten hitta sig själv och lära sig saker? Jo det är bra, för det kan underlätta det här med relationer, som ju är viktigt. Till och med viktigast, inleder Niklas Strömstedt sitt sommarprat i Sveriges Radio med.

Annons

Dessa har varit de viktigaste relationerna i Niklas Strömstedts liv.

Detta är Niklas Strömstedt familj

Agneta Sjödin med dottern Maja Strömstedt
Ex-sambon Agneta Sjödin med gemensamma dottern Maja Strömstedt. Foto: Patrik Österberg/TT.
  • Pappa: bortgångne publicisten och tidigare chefredaktören på Expressen, Bo Strömstedt.

  • Mamma: journalisten och författaren Margareta Strömstedt, 90.

  • Syskon: Systern och journalisten, författaren och kompositören Lotten Strömstedt, 49.

  • Nuvarande fru: journalisten och programledaren Jenny Strömstedt, 48.

  • Ex-fru: designern Efva Attling, 69.

  • Ex-flickvänner: programledaren och författaren Agneta Sjödin, 53. Journalisten och programledaren Kattis Ahlström, 55.

  • Barn: låtskrivaren Simon Strömstedt, 29 och grafiska formgivaren Adam Strömstedt, 33 (med Efva Attling) och artisten och låtskrivaren Maja Strömstedt, 23 (med Agneta Sjödin).

  • Bonusbarn: Jenny Strömstedts tre barn från sitt tidigare äktenskap med Fredrik Östergren.

  • Husdjur: katten Kerstin, 8 som har Sveriges största instagramkonto för katter, kerstinstromstedt.

Niklas Strömstedts sommarprat 2021 – hyllad i recensioner

DN:s kulturrecensent Greta Thurfjell hyllar Niklas Strömstedts sommarprat och beskriver honom som en ”genomsympatisk människa”. Sommarvärden har också fått mycket skriverier då han nu öppnat sig om saker i sina relationer som aldrig tidigare adresserats så ingående.

Efva Attling, Niklas Strömstedt och Eva Dahlgren håller armkrok
Idag har Niklas Strömstedt god kontakt med sin ex-fru Efva Attling och hennes nya fru Eva Dahlgren. Foto: Fredrik Hessman/TT.

Upplägget för pratet är sju dagar som på olika sätt berört eller påverkat han lite extra. En av dagarna är bröllopet mellan honom och Jenny Strömstedt, f.d Östergren. En annan då ex-frun Efva Attling kom hem och berättade att hon var förälskad i Eva Dahlgren.

– I några ögonblick fick jag känslan att jag lämnade min kropp och svävade under taket och såg oss båda uppifrån och utifrån. Som att jag betraktade två små människor som plötsligt var så långt ifrån varandra att de skulle kunna komma från två olika planeter, säger han i sitt program i Sommar i P1.

Källor: Sveriges Radio, DN

Foto: TT

Annons