QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

David är Cornelia Jakobs pojkvän – blev kära under Melodifestivalen

11 mar, 2022 
David är Cornelia Jakobs pojkvän – blev kära under Melodifestivalen
tt
Cornelia Jakobs gick inte bara hem i publikens hjärtan under Melodifestivalen, det gjorde hon även i låtskrivaren David Zandéns. Efter att de skrivit bidraget Hold me closer ihop föll Cornelia och David för varandra.
Annons
TV: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
TV: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Cornelia Jakobs gjorde sin mellodebut som soloartist med dunder och brak. Med bidraget Hold me closer tog hon sig hela vägen till finalen. Låten handlar om ett ex till Cornelia, som hon var sårad över i somras.

Blev kär i mello-kollegan

Bakom hennes bidrag Hold me closer finns också låtskrivarna Isa Molin och David Zandén. Och den sistnämnda gick hon nyligen och blev kär i!

– Jag har under den här tiden när vi hållit på med den här låten blivit dödskär i David jag skrivit låten med, säger Cornelia till Aftonbladet och fortsätter:

– Ja, det är nåt fantastiskt som hänt där för han är ljus och trygghet och glädje. Han bara sprudlar.

Annons

Ja, så i samband med att hon kom över exet föll hon för David.

– Vi skrev den här låten tillsammans med Isa. Den handlar egentligen om en annan kille som jag var hjärtekrossad över i somras. Sedan blev det många timmar tillsammans i studion under hösten och det var då jag förstod att jag ville vara med David, säger Cornelia Jakobs i en intervju med TT.

Cornelia Jakobs och David Zandén under första deltävlingen i Melodifestivalen.
Cornelia Jakobs och David Zandén under första deltävlingen i Melodifestivalen.

Pojkvännen David Zandén om låten

David Zandén har skrivit musik åt andra stora svenska artister genom åren, som Kiddo, Peg Parnevik, Albin Lee Meldau och Klara Hammarström.

På Instagram skriver han i samband med att Hold me closer nu släppts på Spotify om hur låten kom till.

Annons

”Äntligen är den här bebisen ute!!! Det är längesen jag varit så stolt över ett släpp som jag är över det här.Det har varit en lång resa från att Cornelia, Isa och jag badade i cava en sommarkväll i Juli till att vi fick ta hem första delfinalen i melodifestivalen. Men nu kan man få lyssna så mycket man vill på ens favoritstreamingtjänster!”.

Se också: Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Se också: Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten
Annons