16-åriga Cornelia Jakobs sågas av Andreas Carlsson – se klippet här!

Cornelia Jakobs vinner Mello och Cornelia söker till Idol

Det var alltså 2008 som den då 16-åriga Cornelia Jakobs sökte till Idol. Cornelia framför låten Crazy av Gnarls Barkley, vilket direkt får Andreas Carlsson att plocka upp referensen till låtens titel:

”Du är galen. Du är helt galen. Tyvärr inte på ett bra sätt. Jag ser en massa varningsklockor som jag känner igen sedan tidigare. Du är inte så bra som du tror”, säger Andreas Carlsson.

Idoljuryn dissar Cornelia Jakobs

Idoljuryn dissar Cornelia Jakobs 2008.

– Mitt självförtroende var sämre ett ganska långt tag, berättade Cornelia Jakobs om jurymedlemmens hårda ord tidigare i veckan.

Andreas Carlsson kommenterar de hårda orden till Cornelia Jakobs

I Expressen erkänner han att det var lite hårt att säga till en 16-åring med stora drömmar.

Andreas Carlsson säger också att han tycker att det är tur att Idol har förändrats och att det i dag inte längre är samma hårda ton i programmet.

– Jag slutade faktiskt med Idol av den anledningen att jag inte hade någonting mer att säga – för mig var det klart 2010 och jag kände inte för att kritisera eller ge ros över huvudtaget längre.

– Jag tycker att det är tråkigt att ett underhållningsprogram ska vara på bekostnad av någon annan och att jag säger saker som stjälper en ung människa, det känns inte rätt, säger Carlsson.

Samtidigt poängterar han att det är en tuff bransch där alla får mycket kritik och avvisanden.

– Förhoppningsvis gör kritiken många starkare, en del blir kanske lite ledsna, men den verkliga branschen är stenhård. Stenhård, säger Andreas Carlsson.

Men, idag hyllar han hennes driv och den musikaliska resa hon gjort.

– Jag skulle bara vilja säga att jag är oerhört glad över den fantastiska resa som blivit och jag skulle vilja gratulera till en fantastisk låt som jag tror kommer gå väldigt långt.

Han hyllar även Cornelia som artist.

– Hon är väldigt unik i sitt uttryck. Den tjejen vi såg i Idol var inte redo. Men den tjejen som vi ser 14 år senare är en fullfjädrad artist.

Cornelia Jakobs vinner över Anders Bagge

Cornelia Jakobs och Anders Bagge

Anders Bagge och Cornelia Jakobs har rett ut det gamla.

Karin Törnblom/TT

Som av en ren, ironisk slump är det dessutom självaste Anders Bagge himself som Cornelia Jakobs 14 år senare klår på målsnöret i Melodifestivalen.

I Idol-klippet ser man dock inte hur Bagge reagerar på Cornelias framträdande. Anders Bagge sade efter finalen att han inte tror att han var elak. Trots det har han bett Cornelia Jakobs om ursäkt.

Och Cornelia Jakobs var nöjd med orden hon fick.

– Jag blev bara jätteglad att han gjorde det. Det var bara fint känner jag, säger hon efter finalen.

Se klippet när Cornelia Jakobs får nobben i Idol här:

Foto: TT