QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Claudia Galli Concha släpper onlinekurs – lär dig rensa i hemmet

28 mar, 2022 
Claudia Galli ConchaS
I takt med att vinter blir vår kommer en längtan efter att fixa, ordna och inreda. Upplever du att det kan vara svårt att göra sig av med saker och prylar? Skådespelaren och sociala medie-kreatören Claudia Galli Concha är känd för sitt rensande – så pass att hon nu lanserat en egen kurs. Här ger hon sina bästa knep.
Annons

Solen skiner, vindarna känns varma, fåglarna kvittrar och kvällarna blir allt ljusare. Nu är tiden vi sett fram emot så länge äntligen här. Våren är på många sätt den bästa tiden på året. Det är då vi vaknar till och börjar känna hoppet inför den härliga och långa sommaren.

I samband med en nu årstid kommer även suget att se över sig själv – och sitt hem. Alla vinterkläder och skor plockas undan och ger plats för tunna jackor och lätta sneakers. Även när det gäller hemmet och på inredningsfronten är vi sugna på en förändring. Rensa, inventera och få ordning och reda i skåp och lådor brukar vara målbilden, eller hur?

Se också: Så välkomnar du våren på bästa vis

Så välkomnar du våren på bästa visBrand logo
Så välkomnar du våren på bästa vis

En person som älskar att rensa och hålla ordning är skådespelaren och filmproducenten Claudia Galli Concha. Hon menar att mindre prylar kan frigöra tid att sätta på annat. På sitt populära Instagram-konto inspirerar hon följarna till att våga göra sig av med saker, vilket har varit väldigt uppskattat. Nu har det till och med gått så långt att hon släppt en egen kurs, Mindre prylar – mer liv.

Annons

– Jag tycker inte att rensningen ska vara ett jätteprojekt som ska ske ett par gånger under en livstid eller bara när man flyttar. Jag tror på att leva med mindre prylar och det är något vi måste se till att ta hand om hela tiden, säger Claudia.

MåBra passade på att fråga Claudia om varför hon just tycker om att rensa och hålla ordning – och vad hennes bästa tips är. Kolla här!

Claudia Galli Concha om varför hon tycker om att rensa

Hej Claudia! På Instagram ser vi nu som då din iver med att rensa. Berätta, varför tycker du om ordning och reda?

– Jag blir så otroligt mycket mer kreativ när jag har det undanplockat och rent runt mig. Jag anser att prylar är tidstjuvar, när jag inte jobbar vill jag göra roliga saker och leva, inte plocka saker som ligger överallt. Dessutom tar prylar tid och energi och är det inte saker som man använder dagligen, behöver då och då eller som man blir glad av att ha i sitt liv, är det bättre att göra sig av med dem.

Annons

Ah! Skulle du kalla dig minimalist?

– Absolut inte, jag älskar mina saker, men jag vill försöka se till att prylarna som upptar plats i mitt hem också används eller kommer till glädje på något annat sätt.

Claudia Galli Concha
Skådespelaren Glaudia Galli Concha – nu också proffs på att rensa!

Smart tänkt! När tycker du det är dags att börja rensa?

– Det är alltid dags att börja rensa, haha! Jag tycker inte att rensningen ska vara ett jätteprojekt som ska ske ett par gånger under en livstid eller bara när man flyttar. Jag tror på att leva med mindre prylar och det är något vi måste se till att ta hand om hela tiden.

Hur tänker du när du ska göra dig av med saker?

– Jag är periodare när det kommer till strategier (ja, jag har många olika, haha) och just nu är jag inne i en fas där jag försöker rensa bort 10 saker per rum per dag. Allt från udda strumpor, utbrända värmeljus och till gamla anteckningspapper räknas.

Annons

Wow, det är något att inspireras av! Men du, ibland kan det kännas så övermäktigt att börja städa och ordna alla grejer. Var ska man börja?

– Jag börjar nästan alltid med utrymmen som är lätta, som skafferiet eller badrumsskåpet. Där finns det sällan saker som man har en känslosam koppling till och då är det lättare.

Vad tycker du är svårast med att rensa?

– Att det ibland känns som att man slänger minnen och historia. Det får jag ofta påminna mig om, att minnena är ju i mig, inte i prylarna.

Vad gör du med allt som du tagit bort?

– Skänker, slänger eller säljer.

Claudia Galli Concha
Ett tips är att börja med skafferi eller toalettskåp. ”Där finns det sällan saker som man har en känslosam koppling till och då är det lättare”, menar Claudia.

Som förälder är det så lätt att spara på barnens saker, som minnen. Hur tycker du man ska tänka där?

– Jag köpte två mindre boxar, genomskinliga i plast, som jag fick fylla med det jag ville spara från bebistiden. Resten skänkte jag.

Annons

Du har precis lanserat en kurs Mindre prylar – mer liv. Berätta, varför har du valt att lansera en kurs?

– Jag märkte ett stort intresse när jag la ut om hur jag rensade på Instagram, mina följare frågade hur de skulle tänka. Jag bodde nyligen i USA i tre år och där fick jag se att onlinekurser är jättestort, jag blev inspirerad och kände att det var ett naturligt steg att släppa en kurs inom det här området.

Helt rätt! Vem tycker du ska gå den här kursen?

– Den som känner igen sig i att plocka prylar ofta, eller leta efter nycklar, eller stå och glo in i en full garderob utan att veta vad man ska ha på sig.

Haha, där kan nog många känna igen sig i.

– Ja! Livet blir lättare när alla skåp och lådor inte är fulla, så är det bara!

Claudia Galli Concha

Ålder: 43.

Familj: Gift med Manuel och de har döttrarna Chloe, 6 år, och Celeste, 5 år.

Bor: På Östermalm i Stockholm samt sommarhus i Roslagen.

Gör: Filmproducent, skådespelerska, jobbar med sociala medier och delägare i modemärket I’m your sister.

Aktuell med: En webbkurs Mindre prylar – mer liv

Följ: @claudiagconcha

Foto: Privat

Annons