Carola om barnens stöd inför Let's Dance – dottern Zoes fina ord

Carola om barnens stöd inför Let's Dance – dottern Zoes fina ord

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Carola Häggkvist, 54, har börjat nedräkningen. Dels till premiären av Let's Dance men också till sitt 40-årsjubileum som artist. Det var mot den bakgrunden som hon nu efter alla år valde att tacka ja till att medverka i det folkkära underhållningsprogrammet på TV4.

– Jag vill komma i fysisk form inför mitt jubileum 2023 och kan inte tänka mig en bättre träningscamp, säger hon.

Carola firade Alla hjärtans dag med Tobias Karlsson

Hennes danspartner är Let's Dance-veteranen Tobias Karlsson som hon har klickat med både på golvet och privat.

– Eftersom att vi båda är singlar bjöd jag med honom att fira Alla hjärtans dag med mig under ett Bindefelt-event på Saltsjöbadens Grand hotell. Jag tänkte att det var ett fint sätt i början att lära känna varandra också backstage. Vi har fått en jättefin känsla och dynamik ihop, säger Carola.

– Vi har även hängt på spa och tränat dansen ute på Steninge. För mig är det en speciell tid nu eftersom att det inte går att planera några konserter. Det här erbjudandet kunde inte ha kommit bättre. Jag ser det som en stor gåva och är ödmjuk inför uppgiften. Det är kul och jag går in all in i det med inställningen att jag har mycket att lära av Tobias.

Tvivlet inför att börja träna

Carola berättar att hon har handlat dansskor och fina kjolar att ha på sig när hon övar stegen med Tobias.

– Jag sprang in i en dansbutik och köpte på mig i början, berättar Carola och fortsätter:

– För jag ville känna mig så fin jag kunde även om jag inte kände mig i form. Jag tänkte mycket att ”hur ska jag klara detta”. Men jag kände samtidigt att jag är i så pass okej form att jag kan leverera och bli starkare med tiden.

”Tidigare har jag snabb-bantat”

Att verkligen ta ett helhetsgrepp på träning och hälsa menar Carola är viktigare än någonsin för henne. Men så har det inte alltid sett ut.

– Tidigare har jag mest försökt snabb-banta inför ett visst evenemang eller en viss turné och sen har jag saggat ihop efter. Nu känner jag att om jag ska hålla resten av mitt liv så vill jag komma igång. Let's Dance är en bra spark i baken.

– Jag vill även peppa andra kvinnor i min ålder att det går att som jag gör rehabilitera och stärka upp det som är svagt. Ännu mer nu under pandemin så gäller det att man rör på sig och tar promenader. Jag har en träningscykel hemma som jag trampar på.

Hur känns det i kroppen så här långt, har du några krämpor?

– Det känns tråkigt att prata om krämpor men det är klart att även utanför träningen så måste jag ta hand om mig. Grunden till att stärka kroppen är att röra på sig och köra hälsosam kost. När du jobbar och nöter steg utsätter du kroppen för påfrestningar. Jag har lite ont i ”hamstring” (baksida lår) och använder en massagepistol. Slog även upp knäet under ett rep och jag slet av ett korsband 2014, men tänker att jag får göra det bästa jag kan.

Carola om största konkurrenten i Let's Dance 2021

Carola är långt från ny i tävlingssammanhang och är dessutom van vid att vinna. Japp, vi snackar förstås om Melodifestivalen som hon tävlat i fem gånger och vunnit tre. Hon är en vinnarskalle, förklarar hon, men också en god förlorare.

– Den största tävlingen sker inbördes i min egen utveckling, och min och Tobias utveckling som danspar.

Vem är din största konkurrent i Let's Dance?

– Det är Anis Don Demina! Jag känner att han är någon som man gärna vill se i rutan och se hoppa runt i en quick step.

Barnens stöd till Carola

På frågan om Carola hade tackat Ja till Let's Dance om det inte vore för att corona satt käppar i artisthjulet svarar hon att ja, det är mycket möjligt. Moroten att komma i form är stark. 12-åriga dottern Zoe är däremot övertygad om att det är hennes förtjänst att mamma sagt ja.

– Zoe frågade mig, ”Mamma, hade du tackat ja till Let's Dance även om du inte hade adopterat mig?”. För hon går på dans och älskar dans. Så hon förväntade sig att jag skulle svara ”Nej, det hade jag inte”, men jag har ju också alltid älskat dans.

Vilket stöd har du fått från barnen?

– Barnen hejar på! De säger att ”det här passar dig som handen i handsken, mamma”. Amadeus tycker att det är jättekul och Zoe stortrivs över att mamma ska vara med i Let's Dance. Det tycker hon är jättekul. Ögonen glimrade på henne när vi visade upp dansen för henne, då blev hon jätteglad och var stolt över mamma.

Redaktionens tips

Så såg Kristin Kaspersen, Carola – och 10 andra kändisar ut när de var 25

Suzanne Axell om Let's dance: "Någon måste dansa för alla mulliga tjejer"

Let's dance 2021: Här är alla deltagare som tävlar i vårens säsong

Dela på: