Carina Bergfeldt om första året som mamma: "Bästa som hänt mig"

5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt
Slå på ljud
För ett år sedan födde journalisten Carina Bergfeldt sitt första barn, sonen Hamilton, efter att ha kämpat i två år för att bli gravid.

”Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”, skrev hon på Instagram när hon gick ut med graviditeten.


Kände sig nervös

Inför förlossningen var Carina Bergfeldt nervös, avslöjar hon nu, eftersom hon fått höra att man skulle överväldigas av en omedelbar kärlek starkare än något man tidigare upplevt. En beskrivning hon själv inte kände igen sig i.

"Jag hade hört så mycket om att 'när du får barn förstår du vad kärlek verkligen är' och andra såna kommentarer som fick mig att svettas. Och för ett år sedan låg jag där, med en sprillans ny och söt bebis, som visserligen var alldeles förtjusande, och jag kände mig väldigt fäst vid honom, men det var inte alls den där himlastormande omedelbara kärleken man hört om", skriver hon i ett nytt inlägg på Instagram.Förtjusningen växte sig starkare

Med tiden växte sig kärleken till sonen allt sig starkare och Carina Bergfeldt började känna sig mer och mer hemma i föräldrarollen.

"Jag började vänta mindre och mindre på att hans riktiga föräldrar skulle komma och hämta honom, och landa mer och mer i att han faktiskt var min. Och den där första förtjusningen växte sig starkare, och nu har jag haft både ett och två och tre tillfällen när jag blivit tårögd för att jag älskar honom så mycket. Allt får väl bara ta sin tid", skriver hon.

Fortfarande anser Carina dock att pratet om att kärleken till sitt barn är den "riktiga" kärleken ger en felaktig bild av verkligheten. I själva verket finns det många olika typer av kärlek som är minst lika "riktiga" som föräldrakärleken.

"Men med tanke på hur nervös jag var innan jag fick barn så känns det fint att lyssna på hans snarkningar nu och känna att han är det bästa som hänt mig. Ett år av kärlek avverkat", skriver hon.


Foto: Instagram/TT

Utvald läsning