QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Blev mobbad för att hon inte kan le – nu är hon modell

08 apr, 2022 
AvAino Oxblod
Tayla clement som ung och nu
Instagram.
Som barn blev Tayla Clement mobbad och slagen för sitt unika utseende, då hon föddes ett delvis förlamat ansikte.
Efter att ha lidit av svåra depressioner har hon nu fått modellkontrakt, och vänt sitt liv.
– Jag tror att lilla Tayla skulle vara så stolt, säger hon till Daily Mail.
Annons

Nya Zeeland-födda Tayla Clement, 24, föddes med en ovanlig diagnos som gör att delar av hennes ansikte är förlamat. Hon kan inte röra sin mun som andra, och även ögonen saknar rörlighet. På grund av sitt unika utseende till följd av ansiktsförlamningen blev Tayla mobbad i skolan, mycket för att hon inte kunde visa vanliga ansiktsuttryck.

11 år gammal genomgick hon en åtta timmar lång operation i hopp om att kunna återkoppla nervbanorna i ansiktet och göra att hon kan le och röra på ansiktet igen. Men det omfattande operationen misslyckades, och trots läkarnas kamp så kunde hon fortfarande inte le efter operationen.

– Jag såg så hemsk ut att sjuksköterskorna och mina föräldrar inte lät mig kolla mig i spegeln på 1,5 vecka efteråt. Jag trodde att operationen skulle lösa alla mina problem för att jag blev så mobbad. Men det gjorde den inte, säger Tayla Clement till Daily Mail.

Mobbningen gjorde henne deprimerad

Tiden efteråt blev mobbandet ännu värre i skolan. Tayla blev inte längre bara retad med ord, nu började de jämnåriga barnen också slå henne. Hon berättar hur de satte plastpåsar över hennes huvud och sparkade på henne tills hon föll ihop – händelser som gjorde att hon slutade gå i skolan.

Annons

Den fruktansvärda mobbingen gjorde att Tayla försökte ta sitt eget liv hela sex gånger, och hon drabbades av slaganfall triggade av traumatisk stress.

– Jag hade så svår depression att läkarna sa till mig att min mentala ohälsa var i klass med en soldat med PTSD.

De senaste åren har Tayla lyckats vända sitt mående, och börjat tycka om sig själv och sitt utseende. Hon följs nu av närmare 25 000 personer på Instagram som ”flickan som inte kan le”, och har dessutom landat ett modellkontrakt.

– Jag tror att lilla Tayla skulle vara så stolt.

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons