QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Björn Skifs son Oliver — så ser han ut idag

11 apr, 2022 UPPDATERAD 18 apr, 2023
Björn Skifs och hans söner
Björn Skifs son Oliver har också valt den kreativa banan. Tillsammans gästade de Malou efter 10 för att prata om den lite annorlunda uppväxten med två föräldrar inom showbusiness.
Annons

Artisten Björn Skifs fyller 76 i år och de två sönerna Oliver och Jonathan, som han har tillsammans med makan Pernilla, 58, är sedan länge vuxna. Vad många inte vet är att Björns båda söner, precis som sina föräldrar, valt den kreativa banan.

Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

När äldsta sonen Oliver, 34, och pappa Björn gästade Malou efter tio på TV4 berättar de om familjelivet, kreativiteten – och deras lite annorlunda uppväxt.

– Det var en väldigt sång- och dansfylld uppväxt för både mig och lillebrorsan. Det har såklart färgat ganska ordentligt, säger Oliver på plats i Malou efter tio.

Oliver Skifs om uppväxten: "Full med galenskap men jättejättebra"

Oliver, som är konstnär, har med sig sina verk i studion hos Malou. Motiven som går igen i hans konst är musikaliska: det är instrument och dansare. Kommer inspirationen från hans uppväxt och kreativiteten i barndomshemmet? undrar Malou i inslaget.

Annons

– Det är ett par motiv som jag tycker är väldigt lätta och roliga att jobba med. Jag hade en jättejättebra uppväxt. Full med galenskaper, men ja, säger Oliver.

Det var långt ifrån en nio till fem-vardag för bröderna Skifs med två föräldrar inom showbusiness.

– Jag var med ganska mycket på turnéer. Har fått se min beskärda del av nattstäckor i turnébussar och sprungit runt mycket och stört backstage. Det var en del av uppväxten, precis som för många andra, att få besöka föräldrarna på arbetsplatsen, fortsätter han.

Björn och Oliver Skifs
Oliver Skifs är konstnär och berättar att han hämtar mycket inspiration från barndomen.

Björn Skifs såg tidigt att Oliver var konstnärligt lagd. Redan i tvåårsåldern visade han tydliga tecken på kreativitet.

– Man såg att detta var en kille som ville skapa saker. Han tecknade och ritade och målade. Han böjde piprensare och fick till dinosaurier, helt makalöst. Jag fattade inte, hur gör han?

Även lillebror Jonathan Skifs, 31, är kreatör. Han jobbar idag med digital animation.

— Vi tog två helt olika vägar han och jag. Han blev vråldigital och jag blev superanalog. Men ja, även han jobbar kreativt.

Källa: TV4/Malou efter 10

Foto: TT

Annons