QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Bilden som delar internet – ser du en hund eller pojke?

22 feb, 2021 
AvAino Oxblod
Emellanåt dyker det upp bilder som får folk att bryta ut i vilda diskussioner – vi minns alla diskussionen om huruvida klänningen är svart och blå eller vit och guld.
Men nu får en ny bild internet att dela sig: vad är det egentligen som springer i snön?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Konstiga vanor hundar anammar från sina ägareBrand logo
TV: Konstiga vanor hundar anammar från sina ägare

När bilden på klänningen som vissa tycker är svart och blå och andra tycker är vit och guld dök upp, så blev diskussionerna på internet, i familjer och i personalrummen så intensiva att folk skrek på varandra. Optiska illusioner kan minst sagt röra upp känslor hos människor.

Nu har det dykt upp en ny bild som får folk att gapa. Vad ser du på den här bilden?

För vissa är det tydligt vad bilden föreställer – det är en hund som springer i snö och kommer mot kameran. Men andra är lika övertygade om att det är en man med ryggsäck som springer bort från kameran.

Annons

Det första alternativet är det som bilden föreställer på riktigt, men har man väl börjat se det ena alternativet är det svårt att slå över blicken till det andra. Bilden spreds från början i en amerikansk hundgrupp på Facebook, där Alaskabon Terri Babers bara ville visa en bild på sin gulliga pudel Bob Marley Sir Pouncealot.

Därför ser vissa hund och vissa en flyende man

I The Sun säger psykologen Lee Chambers att vad man ser i bilden beror på hur man är som person, och om man är på en bra plats i livet eller inte.

– Punkten dina ögon först fokuserar kan avgöra, men ditt nuvarande psykologiska tillstånd kan också spela en roll i om du ser en hund närma sig eller en människa som flyr. Om du för närvarande är orolig är det mycket mer troligt att du ser mannen fly.

Han fortsätter med att förklara att den optimistiska personer är mer benägen att omfamna något nytt, som hunden som kommer emot en i bild.

Annons

– Om du är en optimistisk person är det mer sannolikt att du ser något komma in i ditt liv och att du ser hunden och omfamnar den snöiga utsikten som omger den.

Se också: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?Brand logo
Se också: Här är de 7 mest populära hundarna – är din ras med?
Annons