Artikeln innehåller reklamlänkar
QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Stor guide för babyshower – allt du behöver för ett perfekt firande

01 mar, 2022 
Vilma Nordell
AvVilma Nordell
Allt du behöver för en perfekt babyshower!
Är det dags att planera för ett firande av den blivande mamman? Då har du hamnat helt rätt. Här listar vi allt från roliga och passande aktiviteter till baby shower, som presenttips och den finaste dekorationen som sätter guldkant på dagen.
Annons

Går du i tankarna på att styra upp en babyshower för den blivande mamman? Då har du hamnat helt rätt. Nedan reder vi ut alla frågor kring en babyshower, tipsar om fin dekoration, presenter att ge mamman samt lekar att ha under dagen.

Planera en baby shower – 5 saker att tänka på

  • Mamman i fokus! Passa på att ge den blivande mamman extra mycket kärlek och uppskattning och visa att ni har lagt tanke kring varje detalj. Servera en buffé med hennes favoritmat, baka favoritkakan.

  • Se över inbjudningslistan! Du behöver inte bjuda människor bara för att. Tänk utifrån den blivande mammans perspektiv. Vem skulle huvudpersonen vilja ha på plats?

  • Skippa klassiska lekar (om du inte tror att mamman skulle uppskatta det såklart)! Att smälta choklad och lägga i en blöja för att sedan gissa smak, ha provsmakning på olika barnmatsburkar eller mäta magen, är inte alltid speciellt uppskattat, även fast det har blivit några klassiska lekar på baby showers.

  • Undvik att vara hemma hos huvudpersonen. Visst kan det vara knepigt att lura iväg någon, och att passa på att dekorera den blivande mammans hem under tiden hon är och handlar är en smidig utväg. Men alla uppskattar inte att ha människor hemma hos sig och kan skämmas om det ligger en dammråtta på golvet. Be då istället den blivande mammans partner att kolla om det finns möjlighet att hyra en lokal i föreningen.

  • Uteslut för aktiva lekar. Nej, en höggravid kvinna vill inte hoppa säck eller springa runt en pinne. Tänk också på att lekschemat inte behöver vara fullspäckat!
allt du behöver för baby shower
Allt du behöver för en ultimat babyshower!

Vad är babyshower?

Om man kollar tillbaka i tiden så var en babyshower från början en samling för mammor att dela med sig av sina erfarenheter kring föräldraskapet till blivande mammor. Idag har det blivit mer som ett firande av den blivande mamman för vänner och/eller familj. Ett event där man skämmer bort mamman med lekar, mat, dryck och fin dekoration.

Annons

När har man babyshower?

En babyshower brukar vanligtvis hållas i mitten eller i slutet av graviditeten. När den blivande mamman kanske känner sig extra trött och blir bortskämd av nära och kära i form av kärlek, fika och kanske även dekorationer.

Vem håller i en baby shower?

Vanligtvis är det vänner eller familj till den blivande mamman som styr upp en babyshower. Men det finns inget bestämt och den kan hållas av vem som helst.

Babyshower dekoration

Är du på jakt efter fin dekoration att pynta din babyshower med? Nedan har vi samlat allt från ballonger till girlanger, tallrikar och ställ för att baka donuts.

Här hittar du allt du behöver för att styra upp en babyshower! (reklamlänk)

Ballonger till babyshower

Fina ballonger i neutrala nyanser till babyshower. Här finns hela kitet att köpa (reklamlänk).

dekoration ballonger babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till dekorationen!

Dekoration med donuts

En Donutvägg som består av 10 pinnar där du kan hänga donuts till gästerna. Ett kul alternativ till ett traditionellt tårtfat eller serveringsfat. Det finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
dekoration med donuts
Klicka på bilden för att komma direkt till dekorationen!

Sash till babyshower

En sash till den blivande mamman på babyshowern. Sashen är vit med fint print i roséguld och finns att köpa här (reklamlänk).

sash till mamman babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Papperstallrikar till babyshower

Tallrikar i papper med den söta texten "Hello Baby". Se mer och klicka hem dem här (reklamlänk).

Tallrikar dekoration babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till dekorationen!

Baby shower tårta

Baka själv (eller beställ) en tårta att gratulera med under babyshowern. Allt från en klassisk vit tårta med ett band till färgglada varianter. Det är extra fint att dekorera tårtan med en topper med en fin text. Läs mer om toppingen till tårtan och köp den här (reklamlänk).

Annons
baby shower tårta och topper
Klicka på bilden för att komma direkt till dekorationen!

Babyshower present

Vill du ge bort en present till den blivande mamman under en babyshower? Det finns massor av härliga saker att ge bort och nedan listar vi presenter att köpa.

Babyshower present - bok

Ge bort en bok där föräldrarna kan fylla i om bebisens första tid och spara som minne. Se mer om boken och köp den här (reklamlänk).

babyshower fylla-i-bok
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Babyshower present - nalle

Grå kanin i mjuk manchester. En mysig modell av Dick Brunas klassiska kanin blir en perfekt present. Den finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
gosedjur present babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Babyshower present - pyjamas

Ett två-pack pyjamaser från H&M med dragkedja blir en perfekt present. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

2-pack pyajmas babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Babyshower present - dockvagn

Ge bort en dockvagn i trä till de blivande föräldrarna. Se mer och köp den här (reklamlänk).

dockvagn present babyshower
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Lekar till baby shower

  • Quiz! Hur många blöjor går det i snitt åt under det första året med en bebis?, hur många barn föds per dag?, och hur många ben föds egentligen ett barn med? Samla roliga och udda frågor (som ingen antagligen vet svaret på), och gör det till en rolig gissningslek!

  • Skriv fina ord! Längst bak i många Mitt första år-böcker finns ofta blanka sidor att fylla i från personer som bryr sig extra mycket om barnet och mamman. Köp en Mitt första år-bok, men gör det till en gästbok och skriv några rader. Det kommer att uppskattas lika mycket av mamman som av barnet.

  • Gissa barnklassikern! Imse vimse, Björnen sover och Bockarna Bruse... Hur väl kommer ni egentligen ihåg alla barnlåtar? Dela in er i två eller flera lag och kör Nynna barnlåten där en person ska nynna och en person ska gissa!

  • Gissa barnet! Alla gäster få ta med ett foto på sig själva, där den blivande mamman sen ska gissa vem av gästerna som hör ihop med fotot. Tips! Ta bilder från när ni är riktigt små, då är det svårare att gissa.

  • Gissa barnet 2.0! Gör leken ännu svårare genom att skriva ut foton på kändisbarn som ska matchas ihop med sina föräldrar. Förbered också roliga frågor som rör kändisfamiljen och barnen.

Lekar till baby shower – gissa bebisen

Ett 8-pack med gissa bebisen-kort blir en perfekt aktivitet till baby showern! Korten är i vykortsstorlek och har blank baksida. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
lekar till baby shower
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Här hittar du allt du behöver för att styra upp en babyshower! (reklamlänk)

5 tips på supergoda alkoholfria drinkarBrand logo
5 tips på supergoda alkoholfria drinkar
Annons