QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Autistiska sonens första ord får mamman att gråta

23 mar, 2022 
AvAino Oxblod
Twitter,
Kerry Blochs 21-åriga son David hade inte sagt ett ord sen han var tre år gammal.
Men en dag skulle han yttra en fråga som fick hans mamma att bryta ihop – och hela hans liv att förändras.
– Skulle någon kunna tycka om mig, undrade David.
Annons

Kerry Bloch hade fått höra av läkarna att hon aldrig skulle kunna föda barn, men vid 40 års ålder så kunde hon motbevisa dem. Hon födde sonen David, och de första åren av sitt liv var David som de flesta andra barn – han följde de förväntade utvecklingsstegen och kurvorna. Men när pojken hade passerat tre kunde hans mamma märka en stor skillnad.

”Vi märkte att vårt älskade barn gled undan. Hans tal, som hade varit något begränsat, var nu försvunnet. Hans finmotorik försvann för att aldrig komma tillbaka. Hans gångstil blev ansträngd”, berättar Kerry i en text på sidan Love what matters.

Se även: 7 tecken på att din hund älskar dig mest

Sju tecken på att din hund älskar dig mestBrand logo
Sju tecken på att din hund älskar dig mest

Familjen tog sitt barn till läkare efter läkare, men fick bara höra att det skulle gå över och att de skulle ”vänta ut det”. Läkarna sa att han utvecklades senare än andra för att han var ensambarn och pojke, men kunde inte ta in att han hade haft förmågor innan som nu var borta. Det var först hos den sjätte läkaren som David kunde få sin diagnos – han hade allvarlig regressiv autism, en ovanlig typ av autism där barnet först utvecklas normalt för att sedan gå bak i utvecklingen vid något eller några års ålder.

Annons

David blev sjukare

Familjen fortsatte försöka hjälpa sin son med läkare, specialister och terapeuter, men men utan framgång. David diagnostiserades också med bristande immunförsvar, något som gör honom extra mottaglig för sjukdomar. Han började då bli hemskolad för att undvika smittor.

”Vid nio års ålder blev det värre. David började få anfall vilket gjorde allt värre. David fick aldrig ha egna vänner på grund av sitt liv på sjukhus och i hemmet. Han fick aldrig ha en födelsedagsfest med barn i sin egen ålder. Hans besök utomhus var väldigt begränsade.”

David gick igenom uppväxten väldigt ensam – men vid 21 års ålder skulle han komma att yttra några ord som skulle förändra hans liv. Sedan han var tre år gammal hade han inte sagt ett ord, men nu pratade han med sin mamma, och ställde en fråga.

– Skulle någon kunna tycka om mig, undrade David försynt.

Får kärlek från hela världen

Frågan fick hans mamma att bryta ihop i tårar, både för att han pratade och för att det han sa var så sorgligt. Kerry delade med sig av sonens undran på sin Twitter – och det fick en enorm spridning.

Familjen intervjuades av BBC så väl som Buzzfeed, och efter att ha blivit viral har David också kunnat få nya vänner. Folk från hela världen skickar nu brev och presenter till David, som vill svara på allt han får. Kärleksgesterna från främlingar har förändrat Davids liv.

”David är ett annat barn nu på grund av den här strömmen av kärlek. Vi är alla förstummade och kommer aldrig kunna tacka alla”, skriver Kerry Bloch.

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons