QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Anders Bagge om katastroftankarna inför debuten i Melodifestivalen

04 feb, 2022 
Anders Bagge i Melodifestivalen 2022
Anders Bagge debuterar som artist i Melodifestivalen 2022 under programmets tredje deltävling. När han nu gästar Carina Bergfeldts talkshow i SVT berättar han om katastroftankarna inför att han ska kliva upp på scen.
– Det värsta som kan hända, säger han i Carina Bergfeldt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Imorgon drar Melodifestivalen 2022 äntligen igång med sin första deltävling, och vägen dit har inte varit helt smärtfri. Den planerade Mello-turnén fick ställas in på grund av regeringens uppdaterade restriktioner i december. Istället ska alla deltävlingar hålla till i Stockholm.

TV: 5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigareBrand logo
TV: 5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigare

Den första deltävlingen kommer att hållas i Avicii arena i Stockholm, arenan som tidigare kallades för Globen. Men vart alla övriga deltävlingar kommer att hålla till är inte helt spikat ännu. Något som sätter stopp för att alla deltävlingar ska ta plats i Avicii arena är att den redan är bokad.

Tomas Ledin stoppar Melodifestivalens ena deltävling

Den 25 februari firar Tomas Ledin sina 70 år med en konsert i arenan, och han har gått ut och meddelat att han inte tänker flytta på sig för Melodifestivalens skull.

Annons

”Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag? Svika er, runt 10 000 glada, som kommer till firandet av min stora dag? Jag tror inte det”, skriver han i ett inlägg på Instagram, och fortsätter:

”Det enda som kan ändra planerna är ett litet elakt men välbekant virus. Live Nation följer utvecklingen noga. Ett beslut om eventuellt ändrade planer på grund av just och endast det, tas senast i början på nästa vecka”.

Oscar Zias känslor över att leda Melodifestivalen 2022

Som sagt, det återstår att se hur SVT kommer att lösa Melodifestivalens upplägg. Den som står för underhållningen, förutom alla tävlande artister, är Oscar Zia som är årets programledare – och där är allt som det ska. Ja, med andra ord är han både peppad och en aning nervös inför det stora uppdraget.

– Jag tycker att det är den bästa formen av underhållning – musik, humor och glädje. Så jag var bara väldigt glad när de ställde frågan, men jag har också frågat dem hundra gånger om de verkligen är säkra på det här. Och det verkar de vara, så de får väl helt enkelt skylla sig själva, säger han i en intervju med Allas. Men konstaterar också att den som är mest nervös inför att han ska leda Melodifestivalen är hans mamma Elisabeth Zia.

Oscar Zia
Oscar Zia är årets programledare för Melodifestivalen.

Anders Bagge om det värsta som kan hända i Mello

Någon annan som är nervös är Anders Bagge som debuterar som artist i året Mello. Han dyker upp i deltävling tre, den 19 februari, med bidraget Bigger Than The Universe. När han nu gästar Carina Bergfeldts talkshow i SVT berättar han om katastroftankarna inför debuten.

Annons

– Det värsta som kan hända är att jag känner att jag inte gjorde allting innan, att jag inte förberedde mig tillräckligt, det kanske är en sak. Den andra saken är att jag hoppas att jag kommer ihåg texten, och att jag inte blir som tjuren Ferdinand. För det är lite så det kommer vara. Att jag tänker ”nej”, och så får jag en ångestattack och så går jag inte ut. Och så är det en tom scen i tre minuter i svensk television. Den kommer ju bli en klassiker, säger Anders Bagge och personerna på plats i studion skrattar gott.

Anders Bagge är en av gästerna i den nya säsongen av Carina Bergfeldts talkshow Bergfeldt.
Anders Bagge är en av gästerna i den nya säsongen av Carina Bergfeldts talkshow Bergfeldt.

– Det skulle bli bra tv, konstaterar Carina Bergfeldt, och inte helt otippat skrattar studion till igen – och Carina får medhåll från Anders Bagge.

– Ja, det är väldigt bra tv. Men det skulle vara väldigt konstigt.

Foto: TT, SVT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons