QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Allt för Sverige kommer tillbaka – här är deltagarna i säsong 11

17 maj, 2023 
Anders Lundin
Tio amerikaner har landat i Sverige i hopp om att vinna en släktträff med sin svenska familj.
I höst sänds den elfte säsongen av Allt för Sverige på SVT.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-programBrand logo
Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

Nu pågår inspelningarna av nästa säsong av Allt för Sverige, den elfte i ordningen. De tio deltagarna har påbörjat sin resa genom landet, och de börjar i Strömstad, Bohuslän.

Som vanligt är det Anders Lundin, 64, som programleder.

– Äntligen! Det kom av sig lite med Allt För Sverige under pandemiåren och vart jag än går har jag mött människor som oroligt undrat om det kommer någon ny säsong. Vad skönt att kunna säga: Ja! Vi är i gång, säger han i ett pressmeddelande.

I Allt för Sverige reser amerikaner med svenska rötter runt i landet för att lära sig mer om sin släkt samtidigt som de tävlar om att få en träff med sin familj.

I höst har säsong 11 av Allt för Sverige premiär på SVT.

Deltagarna i Allt för Sverige 2023

Daniel Ray Hilsinger, 36 år – Orinda, Kalifornien

Arbetade tidigare med film i New York, men flyttade efter att ha överlevt cancer tillbaka till Kalifornien där han nu satsar på en karriär som sing- och songwriter.

Annons

Billie King, 42 år – Brownsburg, Indiana

Ensamstående mamma som arbetar inom finansbranschen. På fritiden tycker hon om sång och skrivande. Hennes mamma var bara 16 år när Billie föddes och hon har inte träffat sin pappa sedan hon var liten. Hon söker sina rötter i programmet med hopp om att hitta en familj till sig och sin dottern.

Matthew Soderberg, 24 år – Wayne, Pennsylvania

Har tagit en examen i internationella relationer från universitetet, och har nu tagit ett sabbatsår för fokusera på att resa och skriva.

Daniel Crow, 22 år – Edmond, Oklahoma

Daniel jobbar för NBA-laget Oklahoma Thunder, studerar historia på universitetet och utbildar sig dessutom till pilot. Han är även religiös och tar sin tro på största allvar.

Michael Jackson, 46 år – Roswell, Georgia

Spelade tidigare rugbys, men arbetar idag inom fastigheter och kör också skolbuss. Michael stod väldigt nära sin svenska mormor som dog när han var 20 år.

Annons

Desiree Davis, 57 år – Girard, Pennsylvania

Född i Jönköping av amerikanska föräldrar med svenskt ursprung. När hon var två år flyttade familjen tillbaka till USA och sedan dess har ingen varit tillbaka.

Mike Anderson, 70 år – Wilton, California

En inom kort pensionerad reklamare som bor på en ranch i norra Kalifornien. Mike kallades som barn för ”the Swede” och drömmer nu om att se platsen som hans pappa berättade om så många gånger.

Karl Ekwurtzel, 33 år – Atlanta, Georgia

Ett ultimate frisbee-proffs som också arbetar som programmerare. Vill veta om det finns fler atleter i släkten på hans svenska sida.

Kirsten Holmberg, 32 år – Easthampton, Massachusetts

Djur- och naturälskare som är väldigt andlig. Arbetar inom hälsa och tycker att allt som lever har en själ. Hon vill gärna uppleva den svenska kulturen och föra traditionerna från lilla Sverige vidare.

Lillian Knutson Winnail, 50 år – Waxhaw, North Carolina

Född och uppvuxen i Swedville i Quebec, Kanada. Dit kom hennes förfäder efter att ha utvandrat från Sverige. Hennes familj var med i domedagssekten Wordwide Church of God fram till att hon var 21 år och sekten splittrades. Är fortfarande religiös och söker nu sina svenska och samiska rötter.

Allt för Sverige säsong 11 har premiär senare i höst.

Foto: Martin Frick/SVT/TT, Lina Pending/SVT

Annons