Allt du vill veta om Bonde söker fru-programledaren Linda Lindorff

Linda Lindorff ler och tittar in i kameran
1:15

Efter reklamen: 3 oförglömliga ögonblick från Bonde söker fru

(1:15)

Detta är Linda Lindorff

Linda Lindorff föddes i Vilhelmina med efternamnet Isacsson den 9 februari 1972. Hon har tre barn tillsammans med maken Jacob Lindorff som hon gifte sig med 2009. Förutom sin karriär som programledare så har Linda även hunnit med att sluta på en respektabel fjärdeplats i TV4:s Let's Dance 2016. I tävlingen dansade hon med Kristjan Lootus.

Hon skapade stora rubriker över hela landet 2016 när hennes program Bonde söker fru ännu en gång misslyckades med att vinna tv-priset Kristallen.

– När jag förstod att vi återigen blir utan pris valde jag att lämna bordet och sedan sprang jag genom foajen och ut ur byggnaden. När jag kom ut gav jag ifrån mig ett riktigt Ronja Rövardotter-skrik och släppte ut alla känslor. Då försvann nervositeten och besvikelsen, sa Linda Lindorff till Aftonbladet efter galan.

Detta är Linda Lindorff

  • Namn: Linda Susanna Lindorff.
  • Familj: Maken Jacob och döttrarna Lykke (12), Wilhelmina (10) och Benedicte (6).
  • Ålder: 48 år (född 1972).
  • Bor: I en villa på Lidingö.

Linda Lindorff karriär

Programledarens första smak av offentligheten fick hon redan 1990 när hon vann Fröken Sverige-tävlingen, då som Linda Isacsson.

Visa det här inlägget på Instagram

Här är den!! Var uppe på vinden idag och letade efter bilder och hittade den här - tagen på scen 1990. Jag var alltså 18 år gammal och vald till Fröken Sverige och tävlade i Miss Universum. Det är 28 år sedan! Vilka minnen. Så evinnerligt länge sedan. Men säga vad man vill, håret må se galet ut och jag ser ut som direkt hämtad från Dallas eller Falcon Crest - men klänningen är vacker! Jag minns att det var svårt gå i klackar, hade aldrig haft det innan, minns att det var nervöst och att jag svarade helt fel (eller rätt beroende på hur man ser det - det var inga perfekta ”Miss Sweden-svar direkt 😘) men en sak minns jag särskilt mycket... klänningen satt perfekt. Den var så lätt att bära och jag som då kom direkt från de lappländska skogarna utan nån erfarenhet av lyx eller glamour kände mig som en riktigt prinsessa. Aldrig hade jag haft nåt så fint på mig. Mitt livs klänning. Designad och uppsydd speciellt till mig, av en av landets främsta klänningsdesigers Göran Alfredsson. Det var nåt alldeles extra. Vore speciellt på många vis att få bära den igen. Tänk om... på Kristallen. Med lite piff. Och ny frisyr 😘 ni som tycker jag ska göra det - upp med handen 🙋‍♂️🙋‍♀️ Helt lätt blir det inte men jag tror mig vara villig att ge det ett försök... på nåt vis. 💙💙💙💙💙 #frökensverige #galaklänning #missuniversum #aftonklänning @thalia_atelier #missuniverse

Ett inlägg delat av Linda Lindorff (@linda_lindorff)

Utöver vinsten i Fröken Sverige så arbetade Lindorff även som modell 1990 – då var hon 18 år gammal.

1999 - 2001 arbetade hon på TV3 som reporter och väderpresentatör innan hon gick över till TV4. På TV4 blev hon programledare för reseprogrammet När & fjärran, Djur i fara, Robinson 2009 och sedermera även succén Farmen.

Linda Lindorff i Bonde söker fru

Sedan långköraren Bonde söker fru började visas på TV4 så har Linda Lindorff programlett programmet.

Programmet sändes ursprungligen 2001 i ITV1 i England. Då hette det Farmer Wants a Wife.

Den första säsongen sändes 2006 och sedan dess har det blivit ytterligare 13 säsongen av dokusåpan. I programmet får tittare skicka in brev till bönder som deltar och söker kärleken – och på så vis få kontakt med dem.

Linda Lindorff om Bonde söker fru – jorden runt

Efter att Bonde söker fru blivit en sådan succé år efter år så presenterade TV4 under 2019 en spin-off: Bonde söker fru – jorden runt. I programmet, som hade premiär i mars 2020, får tittarna följa svenska singelbönder som bor och lever utanför landet i jakten på kärlek.

Inför programmets premiär berättade Linda Lindorff om svårigheterna under inspelningen.

En av bönderna, Andreas, är bosatt i Australien – som ju varit hårt drabbat av skogsbränder under året.

”Efter att i veckor noggrant följt utveckingen, pratat med UD, folk på plats och så klart vår bonde, så står det nu klart att vi trots allt åker dit. Alla är överens om att säkerheten är viktigast av allt och där finns det inte nån anledning till oro i nuläget", skrev Linda Lindorff på Instagram då.

Detta var dock inte det enda problemet under inspelningen. Hos bonden Michael i Mozambique var extremhetta och vätskebrist återkommande inslag.

Linda Lindorffs familj

Han är Linda Lindorffs man

Linda Lindorffs man Jacob och Linda på röda mattan.

Foto: Karin Törnblom/TT

Jacob Lindorff och Linda gifte sig 2009 och har sedan dess fått tre barn tillsammans. Jacob Lindorff arbetar som fotograf. Linda har själv öppnat upp om kampen för att få familje- och kärlekslivet att gå ihop samtidigt som hon har en aktiv karriär själv. Detta blev inte minst uppenbart under inspelningen av Bonde söker fru – jorden runt då hon befann sig på andra sidan jordklotet under lång tid.

"Alltid lika jobbigt att åka hemifrån – tänk att det är så. Det gör fysiskt ont i hela kroppen när jag lämnar. Vet ju att det inte är för någon längre tid men det huvudet vet struntar kroppen i. Det gör ont”, skrev programledaren på Instagram i höstas.

Linda Lindorffs barn

Tillsammans med maken Jacob Lindorff har Linda tre barn; döttrarna Lykke (12 år), Wilhelmina (10 år) och Benedicte (6 år). Den äldsta dottern Lykke älskar att laga mat och är riktigt duktig på det. Under 2019 deltog hon i TV4:s succéprogram Sveriges yngsta mästerkock. Lykke slutade på en femteplats i programmet.

Linda Lindorff med sina barn samt sin mamma i publiken på Idol.

Linda Lindorff tillsammans med döttrarna och sin mamma. Foto: Eero Hannukainen/TT

Linda Lindorff Instagram

Här kan du se Linda Lindorffs Instagram-profil och följa programledaren i vardagen genom både högt och lågt. På Instagram har Linda Lindorff nästan 100 000 följare.

Linda sköter även Instagram-kontot Lindorff Family. Här delar hon med sig av döttrarnas liv – med stort fokus på matlagning.

Linda Lindorff sjuk

Enligt Hänt drabbades Linda Lindorff av kraftiga magsmärtor under en semesterresa till Dubai i början av 2019. Smärtorna var så stora att programledaren tvingades att söka vård akut, vilket resulterade i en operation på plats i Arabemiraten. Efter operationen blev hon kvarhållen på sjukhuset för observation i några dagar – medan familjen reste hem till Sverige.

När Linda Lindorff slutligen tagit sig hem igen fortsatte besvären och hon drabbades av en envis feber och hade problem med aptiten. Detta resulterade i ytterligare en operation. Under sjukdomstiden förlorade hon muskelmassa och hade svårt att ta sig ut och träna igen, även om detta var allt hon ville göra.

Källa: Aftonbladet, allas.se, Hänt.se
Foto: TT