QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Alexandra Nilsson och Fabrique släpper PMS-semla – här kan du köpa den

10 feb, 2021 
AvStina Dahlgren
Lagom till fettisdagen lanseras nu PMS-semlan. Bakom initiativet står bland annat Alexandra Nilsson.
– Jag upplever att PMS oftast inte tas på allvar och därför vill jag vara med och lyfta frågan, säger influencern.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så gör du den perfekta semlanBrand logo
Så gör du den perfekta semlan

PMS drabbar många kvinnor och kan orsaka både fysiska och psykiska besvär hos den som lider av det. Några av symptomen, som ofta dyker upp någon vecka innan mens, kan vara humörsvängningar, trötthet, ångest, samt svullnad och ömhet i kroppen. En del personer kan dock ha besvär hela vägen från ägglossning fram till dess att mensen startar.

PMS ser helt enkelt väldigt olika ut för olika personer, men en gemensam nämnare för de flesta är att det påverkar vardagen på ett negativt sätt.

Alexandra Nilsson och Fabrique Stenugnsbageri skapar PMS-semla

En av de som lider av PMS är influencern Alexandra Nilsson. För att uppmärksamma ämnet har hon tillsammans med Elexir Pharma och bageriet Fabrique Stenugnsbageri lanserat en PMS-semla, lagom till fettisdagen.

– Jag tycker att det är viktigt att vi pratar mer om PMS och de många olika symptom som drabbar den som har det. Jag upplever att PMS oftast inte tas på allvar och därför vill jag vara med och lyfta frågan, säger Alexandra Nilsson i ett pressmeddelande.

Vinsten går till PMS-förbundet

Semlan har rosa grädde och ett lock som är format som en livmoder. All vinst vid försäljning går till PMS-förbundet som arbetar med att synliggöra och öka förståelsen kring ämnet. Deras Facebookgrupp ”Vi som lever med PMS & PMDS” har över 9000 medlemmar, och ordförande Ulrika Engmer Sandström är tacksam för initiativet till att skapa en PMS-semla.

Annons

– Vi uppskattar alla initiativ som uppmärksammar PMS. Vi vet, både genom oss själva och genom våra medlemmar, att det är av största vikt att prata om PMS för att kunna dela erfarenheter och få stöd. Dessutom vill vi att PMS och PMDS ska uppmärksammas mer så att vi kan få till mer forskningspengar för att få svar och en riktad medicin för vår sjukdom, säger hon i pressmeddelandet.

Här kan du köpa PMS-semlan

PMS-semlan kommer att säljas hos Fabrique på Nybrogatan i Stockholm från och med den 16 februari.

HÄR kan du läsa mer om PMS och PMDS. Kontakta en vårdcentral eller gynekolog om du upplever att syndromet påverkar din vardag och livskvalitet negativt.

Foto: TT, Redgert comms

Annons