QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Ålderdomshemmets lösning på ensamheten – gos med gullig valp

01 jun, 2021 
AvAino Oxblod
Äldre människor håller i valpen
Facebook.
Under coronapandemin har familj inte fått hälsa på sina släktingar på ålderdomshemmen för att minska smittrisken, något som gjort att många äldre känt sig ensamma.
På ålderdomshemmet Good samaritan society i South Dakota har man hittat en lurvig lösning – de boende på hemmet får gosa med golden retriever-valpen Gracie.
– Vi har märkt stor skillnad sen hon kom, säger föreståndaren Pam Stewart.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Den här hunden ska du skaffa baserat på ditt stjärntecken

Under coronapandemin har familj och släktingar inte fått hälsa på äldre släkt som bor på ålderdomshem – varken i Sverige eller utomlands – för att hålla nere smittspridningen. En ofrivillig isolering som så klart har gjort att många av de inneboende känt sig ledsna och nedstämda.

På ålderdomshemmet Good samaritan society i Scotland i amerikanska delstaten South Dakota har man dock kommit på en effektiv lösning på problemet – de har nämligen tagit hjälp av en gullig valp. Gracie är en golden retriever-valp som har fått som jobb att gosa med och muntra upp de boende på hemmet. Hoppet var att Gracie skulle skänka ”glädje och lycka till de inneboende och personalen”, något hon verkar ha lyckats riktigt bra med.

Annons

Så hjälper valpen de boende på ålderdomshemmet

I en intervju berättar föreståndaren på äldreboendet, Pam Stewart, att valpen har gjort stor skillnad på hemmet, sen hon kom dit i mars.

– Vi har märkt stor skillnad sen hon kom. Vi ser mycket leenden och gos. Det ger dem mycket att prata om, i stället för vad vi ser i världen, säger Pam Stewart.

Det var när Pam adopterade hunden som den lilla valpen fick följa med på jobbet och snabbt blev en succé bland de inneboende. Nu tillbringar Gracie den största delen av sina dagar på ålderdomshemmet där hon tycker om att gosa och bli kliad på av de boende på hemmet. Tillsammans med någon ur personalen så kan hon träffa upp mot 30 äldre på en dag, och gosa på ett bra och säkert sätt.

Annons

Gracie är inte den första hunden som muntrar upp på ålderdomshemmet. Innan henne hade de en hund vid namn Hope, som också var populär bland de som bodde på ålderdomshemmet. Efter att Hope gick bort i november har Gracie nu tagit över rollen som mästergosare!

Källa: The animal rescue site.

Annons