9 sommarplågor som garanterat tär på semesterhumöret

Allt som här sommaren till är inte härligt...

7 saker att göra på semestern hemma
Slå på ljud

Snart är det dags för sol, semester och idylliska dagar på stranden. Men bakom den idylliska semesterfasaden finns det en hel del saker som är irriterande och som sällan resulterar i en Instagram-uppdatering. Mygg och getingar har en tendens att förstöra, för att inte tala om kass ekonomi och trånga hotellrum.

Här är nio saker som alltid sabbar soldagarna!

Fästingar, mygg och getingar

Mysiga, ljumma sommarkvällar? Glöm det. Knappt hinner vi sätta besticken i den nygrillade maten innan envisa flugor får viftas bort, och dessutom blir vi halvt uppätna av fästingar, mygg och getingar.

Pollen

Röda, kliande ögon, nästäppa och nysningar – pollenallergi plågar oss inte bara på våren. Under sommaren fylls luften av gräspollen och under sensommaren sprider gråbo pollen som flitigast vilket gör att allergimedicin blir till ett absolut måste för många.

Läs också: 13 saker vi kvinnor INTE har saknat med sommaren

Algblomning

Precis när vattnet har blivit någorlunda badvänligt temperaturmässigt slår algblomningen till. Finns det något som lockar till bad så mycket som en brungrön sörja vars bakterier kan leda till huvudvärk och illamående?

Svett

Ja, var ska vi börja? Överläppssvett, bröstsvett, bensvett, hårsvett – på sommaren förvandlas många av oss till vandrande svettpölar och det enda vi kan göra är att acceptera vårt öde och fortsätta bära kläder i tunna material som ”andas” – och använda deodorant.

Solsveda

Vissa läxor lär man sig aldrig. Trots alla solvarningar har vi plötsligt vänt näsan mot solen lite för länge, gärna första dagen på solresan utomlands, och får sitta illröda med keps i skuggan och skämmas resten av veckan. 

Läs också: 5 härliga saker med att vara singel i sommar

Bråk

Bara för att sommaren är härligare än andra årstider betyder inte att vi också blir det. Trånga hotellrum, höga förväntningar och ständiga kompromisser är inte direkt ett upplägg för konfliktfria semesterdagar. Det dröjer inte länge innan de klassiska semesterbråken är igång – vad ska vi egentligen äta, och var? Vad ska vi göra på dagarna? Vilka ska vi umgås med, eller ska vi bara umgås själva?

Vädret

Svensk sommar! Varje år är det samma sak – vi hoppas på det bästa och att vi har lyckats tajma in våra hett efterlängtade semesterdagar med bra väder. Tyvärr möts vi ofta av ett strilande sommarregn när förväntningarna på bad, sol och värme är som högst.

Dålig ekonomi

Sommaren är ofta SJUKT dyr med alla resor, after works och festivaler och att få semesterkassan att hålla längre än två veckor kan kännas som en bedrift. Det hjälper heller inte att eventuella barn vill gå på Gröna Lund och åka på ridläger… När semestern är slut får du skramla ihop mynt för att få råd med mat.

Läs också: Få en (nästan) stressfri semester med barnen

Högt tempo

När vi har semester bokar vi gärna in allt det där vi inte hinner annars vilket kan kosta på mycket i efterhand, särskilt om du är planeringsoptimist. Plötsligt har du lyckats boka in sju resor på två veckor, häng på vänners landställen och besök hos ett otal släktingar och snart är den totala semesterstressen ett faktum.

Foto: IBL

 

Utvald läsning