9 smarta saker du inte visste du kunde göra med öl

Städa med öl!

Öl består av malt, humle, jäst och vatten och att det är bra för håret lärde vi oss redan av Malin i ”Vi på Saltkråkan” under 1960-talet. Den guldfärgade och kolsyrade drycken är fylld med B-vitaminer och andra ämnen som gör den lämplig till en rad saker i ditt hem. Som de här!

Läs också: Städa med vinäger – 5 oväntade tips!

9 saker du kan göra med öl

1. Ge ny glans åt trämöbler

Varför slösa dyra pengar på möbelpolish när det funkar lika bra med öl? Du fuktar helt enkelt en trasa med drycken och polerar och träet får en fin glans!

2. Rengöra smycken

Häll upp öl i en skål eller ett glas och lägg i dina guldsmycken. Låt smyckena ligga i ölen en stund och skölj därefter noga av dem med vatten och torka. Du kommer bli förvånad över hur smyckena får tillbaka sin glans!

3. Få loss bultar som rostat fast

Att försöka få loss rostiga bultar kan driva de flesta till vansinne! Häll på lite öl – karboniseringen kan hjälpa till att få upp rosten.

4. Gör en mördarsnigelfälla

Det här knepet är ett måste för alla trädgårdsälskare! De små krypen älskar nämligen jästsmaken i ölen och det ska man förstås utnyttja! Lär dig att bygga en mördarsnigelfälla här!

Läs mer från Allers: Så bygger du mördarsnigelfällor av mjölkpaket

5. Gör en ansiktsmask

Gör en egen härlig ansiktsmask genom att blanda en äggvita med en tesked yoghurt, en tesked olivolja, en tesked öl och en tesked mandelextrakt. Blanda ihop och smörj in ansiktet och låt verka i ungefär en kvart innan du sköljer av med ljummet vatten.

Läs också: 10 vanliga misstag vi gör när vi tvättar ansiktet

6. Gör eget gödningsmedel

Växer inte gräsmattan så snabbt som du skulle vilja? Vattna den med lite öl!

7. Ge ny lyster åt håret

Gör som Malin i Saltkråkan och skölj håret i öl och massera in i hårbotten. Låt ölen verka i håret några minuter och skölj ur. Drycken är full av proteiner som ditt hår mår riktigt bra av.

Läs också: Hur får jag tjockare hår? Experten svarar!

8. Gör fötterna glada

Bada fötterna i öl? Javisst! Häll några deciliter öl i fotbadet och stoppa ner fossingarna i ungefär en kvart. Fötterna blir mjukare – speiciellt om du smörjer in med fotkräm efteråt.

9. Bygg en getingfälla

Det är inte bara mördarsniglar som gillar öl – också getingar tycker att drycken har en lockande doft. Ställ ut flaskor och burkar som flygfäna kryper ner i men inte kan ta sig upp ur.

Källa: Expressen.se

Foto: Thinkstock

 

Bakpulver – smarta sätt att städa med bikarbonat

Läs också: Bakpulver – smarta sätt att städa med bikarbonat

 

 

Utvald läsning