7 stilrena och snygga dukningar inför nyårsfesten

Tips på snygg nyårsdukning

Årets sista middag vill man gärna göra speciell. Långa förberedelser och extra mycket omtanke läggs på maten, men faktum är att dukningen är minst lika viktig. Här har vi samlat våra favoriter.

Inspireras av dessa 7 nyårsdukningar:

1. Avskalat och stilrent

En nyårsdukning behöver inte vara extra allt. Välj en kulör eller metall och dekorera med några ballonger, girlanger och en smakfull dukning.

2. Ballonger i olika storlek

Ballonger är verkligen synonymt med fest. Nu för tiden finns det en uppsjö av olika modeller och färger vilket gör att du kan kombinera hejvilt. Välj ut några i svart och silver och placera båda på golv, stolar och bord.

3. Ett beiget nyårsfirande

Ja, i dekorationen i alla fall! Pappersdekorationer är ett annorlunda och tjusigt sätt att dekorera rummet på. Gör själv eller köp färdiga på till exempel IKEA.

4. Guld och sober pastell

Vem har sagt att nyår måste innebära mörka färger och metall? Sober pastell gör sig lika fint! För att inte få en allt för somrig känsla kan du lägga en mörk duk som grund om du inte har ett mörkt bord.

5. Det är detaljer som gör det!

Slå in vita tygservetter med några tomtebloss i svart sidenband. Det påminner om mannens smokingkostym och är dessutom ett roligt tillägg till efterrätten (eller tolvslaget!)  när gästerna får tända sina tomtebloss.

6. Inspireras av rymden

En mörk grund med guldfärgade stjärnor, silverfärgade kvistar och ljushållare i olika metaller. Så fint! Håll dukningen enkel med en svartvit färgpalett och lägg allt krut på dekorationer.

7. Placera tallrikarna på rätt sätt

Genom att placera ett stort, enfärgat fat under ett eller två mindre fat i annan kulör får du en helt annan dukning än om samtliga tallrikar hade varit vita. Fånga upp den enfärgade kulören

Utvald läsning